ERC
Marta Jiménez, aquest matí davant dels locals buits propietat de GTI

Esquerra Republicana de Catalunya de Gavà (ERC) va demanar al govern municipal en el darrer Ple Municipal que “es dediquessin els locals que hi ha en el barri de can Tries a les entitats gavanenques”, tal i com avui ens ha explicat la regidora de la formació, Marta Jiménez. La republicanes es refereix als locals que “GTI té buits als baixos dels tres blocs de l’avinguda de la riera de Sant Llorenç, concretament als números 207-229, just a tocar de l’escola Marcel·lí Moragas”.

Els republicans justifiquen aquesta petició ja que les entitats “fa anys que pateixen manca d’espais, moltes demanen espais per desenvolupar els seves activitats, i a més molts dels espais que habitualment utilitzaven han quedat inhàbils a causa de la Covid-19 ja que no estan adaptats a les noves circumstàncies”.

La manca d’espais s’agreuja, segons ERC, ja que “a Gavà portem molt de temps perdent espais per a les entitats, ja sigui per la privatització del mateix, com és el cas del Centre Cultural, o per deteriorament de les instal·lacions, com en el cas dels baixos del casal Sant Jordi”.

ERC
Aquests són els locals als quals es refereix ERC

Jiménez ha destacat que aquest locals de la riera de Sant Llorenç “estaven destinats a ús comercial i places d’aparcament, però fa més de 10 anys que estan tancats i no tenen sortida comercial”, així que el que volen és que “deixin de ser una aposta comercial fallida i es dediquin al teixit associatiu gavanenc que està molt mancat”.

La regidora d’ERC ha volgut posar a més de manifest que l’acció que proposa el seu grup municipal “ajudaria a esponjar la vida associativa gavanenca, tradicionalment molt concentrada en el nucli històric, així que aquesta podria ser una molt bona manera de dinamitzar la vida cultural i social del barri de can Tries”.

Els republicans acusen a l’Ajuntament de Gavà de “manca d’iniciativa i visió de futur ja que, com que els locals estan buits i no es poden utilitzar ja, no es plantegen la possibilitat d’adequar-los per a un futur”. De fet, Jiménez ha destacat que, en relació al prec que van presentar en aquesta direcció en el Ple Municipal del passat 25 de març, “la resposta del govern municipal va ser que són locals que ara mateix no tenen cap mena de condicionament i que són quatre parets buides, però en mà de l’Ajuntament està que deixin de ser-ho, que es condicionin, i que passin a estar al servei de la ciutadania”.