ERC explica la seva acció política
Marta Jiménez,Albert Massana, Montse Arnau i Miquel Roselló

ERC-Gavà ha anunciat que els objectius de l’acció política municipal durant els propers 4 anys passaran per fer una “oposició constructiva i amb propostes positives per seguir millorant la ciutat des dels valors republicans de la igualtat, la participació i la cohesió social”. El portaveu del grup, Albert Massana, va fer aquesta afirmació dissabte, durant el Ple de constitució de la nova Corporació municipal. Massana assegurava que “les persones i entitats seran el centre de les polítiques a través de la participació per tal que hi hagi una ciutadania lliure en un país lliure, amb igualtat d’oportunitats i serveis públics que ho afavoreixin. I solidària amb els que menys tenen. Ho vam demostrar el passat mandat amb fets i ho seguirem fent”, també va dir que seguiran “tenint la iniciativa i el compromís ferm de portar al Ple les reivindicacions dels gavanencs i les gavanenques, així com l’aplicació del nostre programa, en la mesura que sigui possible”.

Massana va avançar que, davant la majoria absoluta recuperada pel govern socialista, ERC reforçarà la tasca de “fiscalització de l’alcaldessa i el seu executiu” i que “seguiran buscant, des de la humilitat i l’honradesa, augmentar el grau de participació de la ciutadania i el grau de transparència de les accions de govern”. Els republicans afirmen que tenen “un model propi de ciutat. Sempre hem apostat per un nou Gavà i el nostre projecte va més enllà d’un simple eslògan. És per això que demanem per als propers quatre anys més diàleg, més comunicació, més pluralitat informativa de l’equip de govern, i esperem que aquesta majoria no sigui cap obstacle” i van oferir aquesta mateixa “mà estesa” a la resta de grups del Ple per “arribar a acords, pactes i consensos des del nostre compromís de millora de la ciutat amb propostes i actituds positives”.

El portaveu va recordar la feina feta l’anterior mandat amb “propostes executades en la defensa dels drets de les dones, el pla de xoc contra l’atur juvenil, l’escola inclusiva, les bonificacions a discapacitats, els menús solidaris, aconseguint més beques menjador, donant suport al comerç de proximitat, instal·lant panells informatius a l’estació de tren, desfibril·ladors als equipaments i exigint una aportació extra per fer inversions als barris de Ca n’Espinós, Can Tries, La Sentiu i Gavà Mar, per aconseguir més solidaritat territorial al municipi”.

Albert Massana.

Massana va pronosticar que, “seguint els resultats històrics assolits per Esquerra a Gavà a les eleccions del passat 26 de maig, l’independentisme seguirà creixent a la ciutat i a la resta del país, fins assolir l’objectiu de construir majories democràtiques, progressistes i republicanes als ajuntaments, com a pas indispensable en el projecte de construcció del nou país i les ciutats que volem. Nosaltres només tenim la democràcia per derrotar la repressió de l’Estat i ho estem fent cada cop que anem a les urnes, des d’on seguirem avançant inexorablement cap a la llibertat”.

El regidor republicà va destacar que, “amb pas ferm i segur”, ERC ja és la segona força a Gavà, el primer partit de l’oposició i “l’única alternativa viable al govern local socialista” i va recordar als votants de “l’esquerra plural gavanenca” que no han aconseguit representació al consistori. “Seguirem recolzant les seves propostes per millorar la ciutat, de la mateixa manera que ho hem fet fins ara”.

Els quatre regidors d’ERC-Gavà, Albert Massana, Marta Jiménez, Miquel Roselló i Montse Arnau, van prendre possessió del càrrec prometent la Constitució “per imperatiu legal” i “sense renunciar al dret a l’autodeterminació i a la forma de govern republicana”.