rodalies

ERC i el PSOE han arribat a un acord, referendat per les militàncies d’ambdós partits, per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol que, entre altres punts, inclou culminar el traspàs integral de Rodalies a la Generalitat, que es va iniciar el 2009. Esquerra Republicana de Gavà ho ha valorat molt positivament, i el seu portaveu, Miquel Roselló, ha recalcat que “durant molts i molts anys s’ha estat mirant cap a un altre costat mentre aquí no paràvem de tenir problemes. Fa poc, al mes de maig, vam tenir el de l’estació de Gavà, amb aquest suposat llamp que va caure, que encara l’estan buscant, i va deixar milers i milers de persones afectades”.

Segons ERC, el servei de Rodalies i regional pateix des de fa molts anys un infrafinançament crònic, especialment pel que fa a la infraestructura bàsica, fet que provoca no només que no es modernitzi el servei per adaptar-lo a la creixent demanda de desplaçaments, sinó que, a més, el servei pateixi incidències i retards constants. A més, Roselló explica que “tots els ajuntaments del Baix Llobregat estan reclamant que la gent cada vegada faci servi menys el cotxe i més el transport públic i, si no els hi donem transport públic, no podran deixar el cotxe a casa”.

Pels republicans, el traspàs de Rodalies representa un repte i una gran oportunitat per redreçar la situació de deteriorament constant de Rodalies, ja que les prioritats es podran centrar més fàcilment en les necessitats dels usuaris i usuàries, en tenir una administració competent més propera. “Més d’un pot pensar que això és com una patata calenta, com un pou sense fons, però no, és un repte que assumim”, diu Roselló. “Tenim ganes de què ens ho traspassin i d’aplicar la política d’Esquerra, perquè hem vingut aquí a fer política per la gent, perquè la gent estigui bé i tingui un bon transport públic. Per tant, assumim el repte, estem molt contents que per fi se’ns hagi escoltat i, a partir d’ara, toca començar a treballar”.

Des d’ERC Gavà conclouen que cal assegurar el finançament, que aquest sigui proporcionat a les necessitats i que permeti revertir la manca d’inversió dels darrers anys. També, diuen, cal ser conscients que el traspàs de competències no és més que el primer pas i que una situació tan deteriorada no es revertirà d’un dia per l’altre.