ERC pel ple reconeixement dels drets de les persones Trans
Marta Jiménez

ERC Gavà presentarà una declaració política en el proper ple municipal defensant els drets de les persones trans. ERC recorda que “el passat 31 de març fou el dia internacional de la Visibilitat Trans, un col·lectiu que ha patit (i pateix) violència estructural i discriminacions quotidianes, que afecten tots els àmbits de la seva vida i impedeixen el seu desenvolupament vital en plenitud: inserció al món laboral, gaudir de l’oci i que, en molts casos, també pateixen violències i agressions”

ERC considera que “les persones trans segueixen tractades com un problema de salut mental i no com una mostra més de la diversitat humana” i que “tot i que l’actual legislació permet el canvi de la menció de sexe al Registre Civil, imposa condicions com el requeriment d’un diagnòstic psiquiàtric o la necessitat de sotmetre’s durant dos anys a tractaments hormonals”, un assumpte que sota el seu criteri “ha de canviar”.

Segons ERC “durant anys s’ha reivindicat la necessitat d’aquest canvi i, gràcies a aquesta lluita, el govern espanyol es va comprometre a impulsar una llei Trans, així com una llei contra la Discriminació de les Persones LGTBI, l’esborrany del qual s’ha presentat”. El text precisa que les persones podran decidir sobre els seu propi cos i la seva pròpia vida sense dependre de ningú, sense haver d’estar condicionats, en cap cas, per informes psiquiàtrics, i l’obligació de sotmetre’s a cirurgies o tractaments hormonal.

ERC lamenta que “una llei que vol dignificar la vida de les persones, trobi rebuig per part de sectors de la ultradreta o fins la mateixa vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, que ha arribat a dir que la proposta de llei posa en risc els criteris d’identitat de la resta de 47 milions d’espanyols” .

Segons Esquerra “aquesta llei no pot esperar més; no es pot seguir vulnerant i ignorant durant més temps els drets de les persones trans a decidir amb llibertat sobre el propi cos i identitat com la resta de persones de la nostra societat. Si volem ser una societat, un estat de dret democràtic, no podem seguir tolerant que es discriminin col·lectius sencers”.