ERC presenta una queixa a la Síndica de Greuges pel mal servei de bus
ERC presenta queixa a la Síndica de Greuges de Catalunya pel servei de bus d’Avanza

Representants d’ERC a diverses institucions, entre elles del grup municipal a Gavà, han presentat una queixa a la seu del Síndic de Greuges de Catalunya pel “pèssim servei de bus interurbà al Baix Llobregat sud que presta des de fa més de mig any l’operadora Avanza”.

La queixa sol·licita a Esther Giménez-Salinas que “reclami tant a Avanza com a l’AMB posar remei amb urgència a les múltiples i reiterades deficiències que acumula el servei de transport públic per carretera, amb autobusos de 15 anys d’antiguitat en estat molt precari i que posen en risc usuaris i conductors subrogats”.

Els republicans van començar el mes de juny una campanya de recollida de signatures a diversos punts de la comarca per presentar una queixa a la Síndica de Greuges de Catalunya. En total i fins a finals de juliol, n’han recollit 1.260 que han lliurat aquesta setmana com “a expressió del malestar que tenen molts dels usuaris i veïns dels municipis afectats, tal com es va comprovar en la marxa per a un servei de bus digne que va transcórrer entre Gavà i Viladecans el passat 9 de juliol. ERC diu que continuarà “recollint signatures per afegir a l’expedient obert avui pels serveis del Síndic de Greuges”.

Esquerra Republicana es mostra convençuda que “un toc d’atenció per part de la Síndica de Greuges farà reaccionar a l’AMB i de retruc a Avanza, ja que fins ara les mesures que han pres s’han demostrat del tot insuficients”. Els republicans recorden que fa mesos que reclamen al vicepresident de l’Àrea de Mobilitat, Transports i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, que “adscrigui de forma provisional autobusos d’altres concessions mentre no es renovi la flota actual, per tal de retirar de la carretera els vehicles antics i atrotinats que representen un perill per a les persones”.

La comitiva republicana estava integrada per representants de les seccions locals i grups municipals a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues, pel membre del grup metropolità republicà Max Zañartu i pel diputat al Parlament de Catalunya José Rodríguez.