ERC proposa reinvertir les partides dels actes suspesos per pal·liar la crisi
Albert Massana.

ERC Gavà ha fet arribar un comunicat a través del qual proposa a l’Ajuntament que inverteixi els diners pressupostats en les activitats que s’han anul·lat per la crisi sanitària per pal·liar les greus conseqüències econòmiques i socials derivades de la mateixa i que, asseguren, “es faran més greus conforme passi el temps, especialment pel que fa a activitats presencials públiques i als comerços, sobretot aquells que porten setmanes tancats”.

Els republicans precisen que “el confinament també accentua les desigualats perquè la suspensió de les classes presencials a escoles i instituts fa que aquelles famílies sense connexió a Internet quedin despenjades” .

Esquerra també diu que cal tenir en compte la pagesia que s’ha vist molt afectada per les darreres pluges, amb conreus negats, que han comportat la pèrdua de la major part de la collita de primavera, efectes que es sumen als provocats en el seu moment pel temporal Glòria”.

El grup municipal assenyala que “tenint en compte que pel coronavirus s’han suspès diversos actes i esdeveniments públics, com la Festa Major, el Festival de Titelles o la Fira d’Espàrrecs, tots amb partides pressupostàries que ja no s’executaran, amb un valor d’entre 600.000 i 900.000 €”, proposen que aquests recursos es destinin a:

  • Donar suport a les entitats culturals gavanenques que no podran disposar de l’aparador anual que suposa la festa major i que, amb la crisi econòmica comportarà possible pèrdua de socis, comprometent la seva viabilitat econòmica.
  • Que s’ajudi el sector agrícola gavanenc, ajudant en la recuperació dels camps malmesos pel temporal.
  • Que es complementin les partides existents de beques per a material escolar amb una nova modalitat d’ajut per a paquets de connexions a Internet, ja que les noves tecnologies cada cop tenen un paper més rellevant en el sistema educatiu, fet accelerat per la crisi del coronavirus.
  • Que s’atenguin les necessitats més urgents dels clubs esportius locals que han hagut de suspendre les seves activitats, ajuda que es podria canalitzar com a beques esportives a aquells nois i noies de Gavà que no puguin fer front al pagament de les quotes necessàries per fer la seva activitat esportiva.

Finalment, d’es d’ERC Gavà demanen que “s’iniciï urgentment una ronda de contactes i grups de treball amb representants dels diversos sectors implicats per consensuar detalladament com s’haurien de fer aquestes ajudes per tal que siguin més efectives”.