ERC
Grup municipal d'ERC a Gavà (Imatge d'arxiu)

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gavà demana al govern municipal que “es consulti als veïns abans de prendre cap decisió” en relació al projecte de reforma de l’avinguda Eramprunyà. Els republicans van fer aquesta petició mitjançant un prec en el Ple Municipal d’aquest mes de gener, prec en el qual van demanar també que “s’aturés el projecte vistes les grans reticències de veïns i comerciants”.

Segons explica la formació republicana, la resposta del PSC va ser que “el 2021 ja es va consultar els veïns i a tots els comerços un a un i que els veïns ja veuran, fase a fase, com tot es fa a fi de bé i que, es va remarcar molt, els comerciants poden dir el que vulguin però que ja se’ls va consultar un a un”. A més, els republicans destaquen que el govern de la ciutat va assegurar que “el projecte dona resposta a problemes del barri com parterres, paviment, desperfectes causats per actes incívics, o a les avaries constants de l’escala mecànica”.

Segons ERC, l’anunci de la reforma “ha provocat l’enuig de molts veïns per raons diverses: la pèrdua de places d’aparcament, la destrucció de l’actual font de la plaça però, sobretot, pel fet que no es consulti els veïns i comerciants de la zona”. La formació republicana assegura que “molta gent creu que no es tindran en compte les seves queixes o suggeriments ja que sembla que el govern del PSC considera que amb el procés participatiu de 2021, molt genèric i sense cap proposta concreta, ja en té prou per dir que s’ha tingut en compte la opinió de la ciutadania”. Els republicans, en aquest punt, recorden ara que, ja aleshores quan es va fer la consulta de 2021, van fer diverses consideracions que prenen força amb l’actual projecte de reforma.

Els republicans van dir en aquell moment, i sostenen també ara, que “el procés participatiu no es podia quedar només en el que es va fer, ja que no és el mateix opinar en genèric sobre què s’hauria de fer i una altra opinar sobre una proposta concreta. És més, en la presentació de la reforma el PSC va dir que s’havia consultat amb els comerços de la zona però molts diuen que ningú els ha demanat la seva opinió. I hi ha molta gent que, un cop vista la proposta, no n’està d’acord en molts dels aspectes que es canvien”.

També posen l’accent en “una de les majors preocupacions que ja va sortir en el procés participatiu del 2021: la problemàtica de l’aparcament a la zona”. En aquest sentit, els republicans recorden que “la zona de l‘avinguda Eramprunyà és molt complicada en aquest tema, ja que molts dels edificis construïts allà es van fer sense pàrquing, fet que obliga als veïns a estacionar els seus vehicles a la via pública. De fet és una de les zones de Gavà amb més problemes pel que fa a l’aparcament”.

En relació a aquesta qüestió, ERC ho té clar: “No podem, en nom de l’ecologisme, demanar als treballadors que el trajecte diari al lloc de feina sigui una odissea, sacrificant, encara més, la necessària conciliació entre la vida laboral i la familiar. Si es volia fer per vianants la zona i treure aparcaments, tot amb l’objectiu de promocionar la disminució de l’ús del vehicle propi i que sigui substituït pel transport públic i així disminuir de manera substancial la contaminació de les ciutats i emissions de gasos, abans de res el transport públic ha de ser un substitut raonable”.

A més de tot això, els republicans recorden que “calia tenir en compte que l’avinguda Eramprunyà és, ara mateix, un dels eixos viaris principals de la ciutat que, juntament amb altres vies com l’avinguda Joan Carles I, actua com a via de circumval·lació distribució del trànsit”.