Es cerquen voluntaris per fer el seguiment del corriol camanegre

Comença el període de nidificació del corriol camanegre un ocell protegit que posa el ous a les nostres platges. Per fer-ne el seguiment a la platja del Remolar, es fa una crida a persones voluntàries. Prèviament, es farà una formació que anirà a càrrec del Consorci per a la protecció i gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat on s’explicarà la metodologia del cens, la identificació d’espècies i la recollida de dades.

Els censos es faran caminant per la vora de la platja buscant individus, trepitjades i cassoletes amb l’ajut de prismàtics.

L’horari és flexible, i el procés es farà des principis d’abril al 31 de juliol. Dos cops per setmana.

Es necessiten persones que es puguin desplaçar autònomament a l’aparcament del remolar.

L’època de cria d’aquesta espècie coincideixi amb èpoques on l’ús de les platges per part de la ciutadania es fa més gran, fa que sigui necessari establir uns protocols d’actuació i de col·laboració molt clars. Precisament, l’ús intensiu d’espais com les platges és el que ha fet que el corriol camanegre entrés en una fase de vulnerabilitat. En aquest sentit, els mesos de pandèmia d’aquest últim any han afavorit la cria d’aquestes aus i l’aparició en espais on feia anys que no es veien.

La campanya de protecció del corriol camanegre comença ara i s’allargarà fins a l’agost, quan serà el moment de fer les conclusions de la temporada.