Es presenta el Pla Director del Castell d’Eramprunyà
Es presenta el Pla Director del Castell d’Eramprunyà

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Gavà el Pla Director del Castell d’Eramprunyà, un document que fixa objectius i prioritats, i les seves respectives fases d’actuació per assolir-los.Es tracta, segons ha precisat l’Alcaldessa Raquel Sánchez “d’un pla molt acurat que s’ha fet amb les aportacions de la comissió cívica ciutadana, creada al 2007 quan el consistori va adquirir aquest conjunt monumental. Des del primer moment, s’han fet treballs de consolidació, sobretot aquells més urgents. El projecte però, és més ambiciós i no estableix cap calendari tancat. S’actuarà i s’invertirà en funció de les necessitats i la mirada posada sempre en la seva preservació i divulgació”.

El Pla Director estableix set fases d’actuació i la seva execució es calcula que suposaria uns 4 milions d’euros. El diputat delegat d’Urbanisme i Habitatge, Josep-Ramon Mut precisa que “la primera etapa anirà encaminada a identificar els riscos geològics del turó, a ampliar el perímetre de tancament de protecció del recinte i a fer tot un pla de manteniment del castell”.

El cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, Joan Closa, subratlla que “les actuacions es basen en valors documentals, arquitectònics i sentimentals”, i després d’assegurar que “el castell esdevé un referent a l’entorn” precisa que “l’objectiu és que sigui un indret visitable i una eina de coneixement de la nostra història”. Closa insisteix en què “en cap cas es vol reconstruir perquè no és possible ni per dimensions, ni per costos ni per l’entorn on es troba enmig del Parc del Garraf”. Una de les accions més destacables serà el cobriment de la sala dels arcs que permetrà conservar més bé les parets. També es recuperaran parts de la muralla i s’estabilitzaran murs.

Josep-Ramon Mut considera que “cal seguir apostant per la difusió d’aquest monument” ha posat com a exemple “la creació de sinèrgies comarcal perquè pugui fe-se un a ruta de castells”.

Més informació aquí