Esbart Brugués commemora els seus 20 anys
Un dels moments de la gala de dissabte.

L’Esbart Brugués ha celebrat, aquest dissabte, el seu 20è aniversari amb un gran gala al parc de la Torre Lluc de Gavà. L’espectacle, va aplegar dansaires de les diferents etapes i va servir per recordar els inicis del grup, quan l’objectiu principal era la recuperació de les danses tradicionals catalanes.

Després, amb l’entrada com a directora d’Azahara Abadias, es va veure un canvi perquè, a més dels balls populars, es va introduir un format més d’espectacles i es van fer viatges a l’exterior.

Després quan va passar Joan Martí a la direcció es va modernitzar encara més amb la materialització de coreografies de creació pròpia, com per exemple “Petjades en el temps” o “els Pastorets dansen” i van incrementar el nombre d’actuacions exteriors més actuacions.

Malgrat tot, i segons reconeix Joan Martí, “l’essència del grup és mantenir-se fidel a les arrels populars” i, prova d’això, és l’afany per “mantenir vives danses tan nostres, com la Tornaboda de Carnaval, o la recent recuperació del Ball de Rams de Festa Major” que, al 2017, van instaurar i que aquest Sant Pere repetiran. Justament, per tal de preparar aquesta activitat, ja han donat inici els assajos. Aquest diumenge es va fer el primer al Centre Cultural perquè tothom qui ho vulgui aprengui la coreografia i se sumi a la dansa que tindrà lloc el dia 29 de juny, a la sortida de la missa del Patró, a la mateixa plaça de l’església. Els altres dos assajos es faran el dies 25 i 26 de juny a les 20.30 hores.