Esmorzar amb els mentors del Talent a les Aules
Esmorzar amb els mentors del Talent a les Aules

El concurs Talent a les Aules ha entrat aquesta mateixa setmana dins de la fase de visites dels mentors als centres d’ensenyament. Aquestes visites es divideixen en dues parts: a la primera, els mentors expliquen als alumnes la seva trajectòria i el model de negoci que els hi ha funcionat (i els que no), i a la segona xerren amb els integrants dels grups que s’han escollit a cada centre per parlar específicament de les seves propostes.

Coincidint amb aquesta nova etapa, el restaurant Cal Mingo de Viladecans ha acollit aquest matí un esmorzar informal en el que han coincidit d’una banda els mentors i altres col·laboradors que hi participen al Talent a les Aules, i de l’altra els principals responsables del talent show.

També hi han assistit els alcaldes de Gavà i Viladecans, Raquel Sánchez i Carles Ruiz respectivament, que són les dues ciutats on es desenvolupa aquesta iniciativa. Sánchez ha posat de manifest que “aquest és un projecte que pretén desenvolupar les aptituds vers l’emprenedoria però des de la realitat, amb experiències pràctiques explicades pels empresaris del nostre teixit econòmic”.

L’alcaldessa de Gavà recorda que “el que hem de fer des de les institucions i des de les administracions és donar eines als nostres joves per tal que puguin desenvolupar les seves capacitats, per tal que prenguin bones decisions i no tinguin por d’enfrontar-se als reptes”.

Carles Ruiz, de la seva banda, ha destacat que “el talent el tenim, però les societats més avançades són aquelles que tenen mecanismes per fer-lo aflorar, per permetre que es transformi en productivitat i en creativitat, i això és el que al final dona riquesa econòmica, qualitat de vida i benestar”.

L’alcalde de Viladecans té molt clar que “treballar des del principi amb la gent jove des dels centres educatius, demostrar-lis que el pensar i l’imaginar no és cap problema sinó que al contrari, pot acabar sent una idea de negoci o un producte, crec que és una molt bona inversió”.

Aquesta fase del Talent a les Aules durarà aproximadament fins a mitjans d’aquest mes de març. Després començarà la fase en la que els alumnes visitaran les empreses dels mentors per desenvolupar els seus respectius plans d’empresa.