Espàrrecs de Gavà al Mercat de la Terra
Espàrrecs de Gavà al Mercat de la Terra

Aquest dissabte, els espàrrecs de Gavà han tornat a estar presents en una de les parades del Mercat de la Terra Slow Food Barcelona, un mercat de pagès que es munta cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble-sec i aplega centenars de persones que gaudeixen de diferents activitats per conscienciar del consum responsable i entrenar el gust: xerrades, tallers, tastets i showcookings.

Amb aquesta parada, que es tornarà a muntar dissabte vinent, es pretén donar a conèixer les particularitats del producte: un espàrrec blanc allargat, de mida mitjana i de textura fibrosa. L’espàrrec de Gavà es caracteritza pel sabor lleument amarg al paladar, la qual cosa es deguda a les particulars característiques del sòl que on es conrea, arenós i poc compacte, i del clima, calorós durant els mesos de la collita.

Val a dir que entre els visitants que es van interessar per l’espàrrec de Gavà, s’hi atansà, l’italià Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food a principis dels anys 80 a través del qual vol defensar les tradicions regionals, la bona alimentació, el plaer gastronòmic i un ritme de vida lent. Avui slow food representa un moviment global que implica milers de persones i projectes en més de 160 països.

Carlo Petrini, a la parada de Josep Pañella

Mercat de la Terra Slow Food Barcelona

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona és l’únic mercat eco i setmanal de la ciutat i és una referència pel que fa el consum responsable, les cadenes curtes de distribució i l’alimentació sostenible a Barcelona.

Des del 2015 forma part de la xarxa de Mercats de la Terra de Slow Food, uns mercats de productes de temporada, venuts directament pels productors, obtinguts amb processos tradicionals, en el respecte del medi ambient i de les condicions de treball, i amb un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

Al Mercat de la Terra hi trobareu una àmplia varietat de fruita i verdura fresca, conserves, carns, productes lactis, ous, mel, dolços, pa, oli, vi i qualsevol producte que pertany a la cultura alimentària local.