Podemos
Podemos commemora el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència contra la Dona

Podemos (PODEMOS) vol commemorar avui el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència contra la Dona. Amb aquest motiu, alguns dels integrants gavanencs de la formació han llegit aquest matí un manifest per demanar més conscienciació social, manifest que ha acabat amb el crit “Ens volem vives!”.

Estela Ortega, regidora de la formació, ha explicat que aquesta violència “és una de les principals causes de mortalitat entre les dones a tot el món, i això ja és una dada suficient per commemorar aquesta dia, però és que des de petits hem d’educar a la gent i hem de continuar lluitant per acabar amb aquesta xacra”.

En el manifest, que diversos membres de la formació morada han llegit davant la seva seu gavanenca, Podemos recorda que, “des de que es va començar a comptabilitzar les víctimes de la violència masclista l’any 2003, a Espanya han estat assassinades per aquest motiu més de 1.000 dones”. Aquest és “un dels majors problemes als que s’enfronta la societat actual”, i Podemos fa èmfasi en que “la violència contra les dones i les noies és una violació dels Drets Humans, i tot i això és una cosa que segueix passant a espanya cada dia”.

El manifest aposta, per tal de prevenir aquestes situacions, per “actuar des de la infància amb una educació basada en el respecte a la igualtat i en els principis de tolerància, però també necessitem unes lleis que ens protegeixin per aturar la violència contra les dones”.

El Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència contra la Dona es celebra cada 25 de novembre i va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999. La proposta per tal que es celebrés aquest dia va sorgir de la República Dominicana i va comptar amb el recolzament de 80 països.