Un informe descarta qualsevol vinculació dels tremolors amb l’antic dipòsit controlat i les tasques de segellat
Un informe descarta qualsevol vinculació dels tremolors amb l’antic dipòsit controlat i les tasques de segellat

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha fet arribar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) les conclusions de l’anàlisi que ha estat portant a terme des que, el passat 11 de maig, es va detectar un tremolor de terres a la zona del Parc Natural del Garraf ha anunciat avui a través d’un comunicat de premsa l’organisme metropolità.

Segons l’informe de l’ICGC, el tremolor detectat el dia 11 no es un terratrèmol (és a dir, un fenomen d’origen tectònic). “L’epicentre, en cas que s’hagués tractat d’un terratrèmol, estava situat a uns 5 km de l’antic abocador, i la magnitud local equivalent va ser de 2,1 graus (amb un marge d’error de ±0,3)” s’informa a la nota de premsa.

“Com apunta l’informe, diversos testimonis de les poblacions de Begues i Olivella van informar d’un soroll fort i afectacions lleugeres en alguns habitatges, però no s’han rebut notícies d’afectacions en altres poblacions més properes a l’abocador”.

A més, expliquen, “l’amplitud enregistrada a l’estació sísmica de Garraf (CGAR), situada a 300 metres de l’abocador, és inferior a la que seria esperable en cas d’un tremolor més proper a l’abocador” 

L’informe conclou que, amb la informació disponible actualment, “no es pot establir cap relació dels tremolors detectats amb l’abocador, ni amb els treballs de clausura que s’hi duen a terme” 

Amb tot, l’ICGC ha assegurat que segueix analitzant les causes d’aquest fenomen.