Èxit de públic al Festival Internacional de Titelles 2022
Èxit de públic al Festival Internacional de Titelles 2022

El Festival Internacional de Titelles de Gavà tanca la seva edició número 31 amb èxit de públic i ple absolut en tots els espectacles programats. Des de la organització, Jaume Amigó, president de La Xarxa valora “molt positivament la bona acollida d’aquest esdeveniment que, a causa de les restriccions derivades de la pandèmia es va haver d’anul·lar al 2020 i celebrar a mig gas l’any passat”. Segons Amigó “és un goig poder mantenir viu el certamen i veure el somriure dels mes petits, especialment per aquells que, possiblement i per culpa de la crisi sanitària, aquesta ha estat la primera vegada que veien titelles”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’ha mostrat “feliç de poder recuperar aquesta activitat absolutament arrelada i emblemàtica a Gavà i que desperta interès territorial”. Segons Badia, “la bona acollida de públic demostra que el festival, que ja té un llarg recorregut, està ben viu. És un esdeveniment de ciutat històric que porta rialles, il·lusió, cultura, oci i pedagogia, per això la nostra aposta per la seva continuïtat serà ferma”.

Gran part dels espectacles s’han celebrat a l’aire lliure -amb escenaris al Parc de la Torre Lluc, la plaça Major i la plaça de Josep Tarradellas-, mentre que L’Espai Maragall i el Casal Municipal de Cultura American Lake van acollir les propostes més teatrals, és el cas la companyia local La Roda Produccions, que per primera vegada ha incorporat titelles gegants en els seus musicals amb l’estrena de l’obra “El Joan sense por”.

Cal esmentar també la implicació del comerç local en aquest festival ja que una quarantena han guarnit els seus aparadors per promocionar el certamen. Badia els ha volgut “agrair, l’esforç, perquè, al igual que ja van fer per la Fira d’Espàrrecs o durant el Nadal amb els pessebres, és una manera de contribuir a que el municipi respiri l’ambient i de cohesionar la ciutat