Èxit del 29 Festival de Titelles

Gavà ha celebra aquest cap de setmana, amb un gran assistència de públic, el 29è Festival Internacional de Titelles. La mostra ha comptat amb la participació d’una vintena de companyies vingudes de Mèxic, Itàlia, Àustria, Rússia i la República Txeca, a més dels grups catalanes i valencians. Jaume Amigó, president de la Fundació Xarxa, que és l’ens organitzador del certamen, ha valorat “molt positivament l’assistència de públic i la qualitat dels espectacles, especialment pel fet que s’hagi pogut recuperar el seu caràcter internacional amb majúscules” i afegeix que ja pensen en l’any vinent que “volem que sigui especial amb la trentena edició”.

L’alcaldessa Raquel Sánchez, assegurava que “el festival és un dels actes més importants de ciutat que permet posar en valor el dret a la cultura”.

L’espectacle Z, Les aventures del Zorro va obrir el festival divendres per donar pas després al debat obert “Autòmats, tradició i actualitat” amb la participació d’actrius, titellaires, fundadors i representants de companyies de prestigi com Ariadna Ferreira, Emilia Esteban Langstaff, Karin Shäferm, Luca Ronga, Peter Gaffney, Zuzana Smolovà i Toni Rumbau.

El Festival, va girar entorn “el ninot” com a eix central dels espectacles amb la seva construcció, manipulació i la creació de les històries. Amigó també ha destacat “el transfons de les obres, amb valors que han fet reflexionar”. En aquesta edició també s’ha recuperat la història del titella clàssic amb espectacles que potencien l’intercanvi cultural, l’origen i els valors de les coses dins un món globalitzat i, la transformació de les coses, de la nostra societat i del nostre entorn.

El Festival també ha permès conèixer diferents formes de manipular els titelles, muntatges amb diferents materials, la combinació de titella i actor, titelles d’ombres i representacions que combinen grans projeccions audiovisuals amb música en directe.