Aplec de Sant Miquel
de l'Aplec de Sant Miquel d'ahir (Foto: cortesia Brugués Comas)

Finalment, tal i com estava previst, l’Aplec de Sant Miquel es va poder realitzar ahir diumenge tot i que amb les ja anunciades i preceptives mesures de seguretat anti-Covid-19. I els organitzadors qualifiquen l’experiència com a èxit, atès que, “tot in que es van pre-inscriure molt poques persones i només teníem un grup ple quan va començar el matí, finalment van venir 272 persones”, ens explica Brugués Comas, presidenta de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME).

La dinàmica de la jornada, doncs, va ser diferent de la prevista, però tot i això es van respectar escrupolosament les mesures de seguretat: “Es va apuntar prèviament poca gent però la gent va venir igualment, llavors a la porta s’havien d’inscriure si no estaven inscrits, els preníem la temperatura, i havien de donar el seu número de telèfon. Fins i tot algun que no va voler deixar el seu número de telèfon no va poder entrar”.

Comas es mostra satisfeta de com va anar tot plegat: “A quarts de vuit ja estava tot en marxa i a les nou es van obrir les portes del castell, i a partir d’aquí van haver persones durant tot el dia que s’inscrivien a mesura que anaven pujant. Vam fer petits grups de visita per tal que les persones no comparteixin molta estona el mateix espai, vam pintar a terra amb farina unes fletxes per marcar recorreguts que no es creuessin, i al final vam haver d’organitzar bastant més torns de visita dels tres inicialment prevists, però al final tothom que va pujar i va voler va poder entrar, potser es van haver d’esperar una mica però tothom va entrar”.

Les portes del recinte es van tancar a dos quarts de dues de la tarda, i l’afluència de gent al llarg de tot el matí va sorprendre als mateixos organitzadors: “potser no érem conscients de la gent que vindria, ens pensàvem que vindria poca gent perquè es van inscriure molts pocs, però al final van pujar gairebé 300 persones, va ser molt fluid durant tot el dia i tot va anar molt bé”.

La UME ha penjat una nota d’agraïment en el seu Facebook on donen les gràcies a tothom per la seva assistència i recolzament: “No sabíem ni que podríem fer-ho però vam ser perseverants, vam ser creatius, i allà estàvem, ho vam poder organitzar i tot va anar molt bé, així que volem donar les gràcies a tothom”.