Exposició de fotos fetes amb drons

José Miguel Velasco és un dels integrants de Gavà Drone, un grup sorgit de membres de l’Agrupació Fotogràfica Gavà al 2019 i que des del 2021 realitza sortides per diferents indrets de Caralunya, les illes així com a altres països per fotografiar els paisatges des del cel.

Moltes d’aquestes instantànies són les que es poden veure en l’exposició “Des de les altures: Una mirada diferent” que es va inaugurar aquest dimecres a la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal, en el marc dels actes de la Festa Major. Segons Velasco “plasmar la geografia emprant drons ha estat un repte il·lusionant que estem explorant i que ens permet emprar una eina nova i molt potent per captar el món des d’un punt de vista diferent i que resulta impossible captar arran de terra”.

En la mostra, que es pot veure fins el 31 de juliol, es recullen instantànies preses a diferents llocs de Catalunya, les Illes Balears i de fora d’Espanya com la Toscana i Islàndia, país, aquest darrer on hi tornaran a anar a l’octubre. José Miguel Velasco explica que “el grup planifica les sortides tenint en compte el mapa de seguretat aèria que estableix on es deixa fer volar de manera amateur i lliure aquests dispositius, ja que, recordem-ho a molts llocs està prohibit a com és el cas de Gavà, degut a la proximitat amb l’aeroport”.

La tinenta d’alcaldessa Alba Riba, qui va estar present en l’acte inaugural va destacar les grans possibilitats que a nivell fotogràfic aporta la tecnologia dels drons perquè permet somniar, copsar el nostre món des d’una perspectiva diferent i obrir la ments la qual cosa, en èpoques com l’actual esdevé molt important”. Riba va refermar “el suport de l’Ajuntament de Gavà a iniciatives innovadores com aquesta que ens aporten noves realitats.

Aquí podeu consultar tot el programa de la Festa Major