exposició dels 40 anys de Aula de Dansa
L'alcaldessa amb Mudit Grau i alumnes que van participar en la inauguració de l'exposició

L’any 1978 Mudit Grau va crear l’Aula de Dansa, que ara és tot un referent en la promoció i ensenyament de la dansa a la ciutat. A les seves aules, i des de 1990, es preparen alumnes per cursar la carrera de dansa i des de l’any 1996 és una escola reconeguda per la Generalitat.

Part d’aquesta trajectòria queda reflectida a l’exposició que es va inaugurar ahir a la tarda a l’Espai Maragall amb la participació activa de tot l’alumnat, que va ballar diferents peces, i que romandrà oberta durant tot el mes. Una exposició on es poden repassar “tots els programes de mà, des de l’any 1979 fins el 2017 amb els seus diferents logos i amb els noms de l’alumnat. També hi ha tots els àlbums de fotografies, on moltes alumnes que avui porten a les seves filles, es poden veure quan elles assistien a l’Aula. També hi ha vestuari i elements d’atrezzo que es feia servir a les coreografies”, explicava Mudit Grau.

Any de celebracions

Els actes de celebració, que es van iniciar amb una cercavila per diferents carrers de la ciutat fa unes setmanes, finalitzarà el dia 3 de juny a l’Atrium amb la Mostra de Dansa. “Serà molt emocionant. Hem seleccionat algunes de les coreografies d’aquests 40, a més hi haurà una coreografia especial d’ex alumnes i projeccions de vídeos, entre ells de tot el professorat que ha passat per l’escola i que continua tenint un vincle molt bo”, revela Mudit Grau.

Per a la directora de l’Aula de Dansa el balanç no pot ser més positiu “Estem satisfetes, molt satisfetes perquè no tothom celebra quaranta anys d’algun projecte. I arribar fins aquí significa que hi ha hagut coses que s’han fet bé”. Grau va remarcar “Per a nosaltres el fet que hi hagin generacions d’alumnes que actualment estan ballant professionalment és un orgull. Després també destaquem aquest punt familiar i tradicional propi de la nostra escola: mares que eren alumna de petites ara porten a les seves filles i en algun cas, fins i tot, les netes”.

La característica principal de l’Aula de Dansa, on s’imparteix dansa clàssica, flamenc, dansa contemporània i hip-hop, és “ensenyar passant-s’ho bé, i no oblidar mai la qualitat del que s’ensenya, sigui quina sigui l’edat”, explica la directora.

Èxits i premis

En aquest temps han guanyat premis de dansa tant dins com fora de Catalunya amb coreografies fetes per la professora Anna Portabales, en contemporani, i Maite Caselles, en clàssic. Entre els principals premis en concursos destaquen els II Premis Coreogràfics de Viladecans, el Concurs de Dansa Anaprode (Mollerussa)[SLC1] , el concurs de dansa Vaslau Nijinsky Ciudad de Huesca o els Premis Nacionals Concurs Anaprode de Mollerussa[SLC2] , el 2017.