Exposició exlibris a Gavà
La mostra es pot visitar a la biblioteca Josep Soler Vidal.

La biblioteca Josep Soler Vidal acull una exposició de gravats d’ex-libris. Es tracta de la mostra titulada “Un horitzó sobre el mar” promoguda per la Fundació Hervás Amezcua i que compila gravats de 18 autors vinculats a la pròpia Fundació així com tot un seguit d’obres històriques que formen part de la col·lecció d’Arturo Zaera.

Segons Antonio Hervás “es tracta de creacions de gran bellesa, simbolisme i úniques, ja que per la pròpia naturalesa de la tècnica del gravat cada reproducció esdevé irrepetible”. Hervás destaca “la gran feina feta pels diferents artistes implicats en la quarta edició d’aquest projecte de treball del gravat” i també posa en valor “les obres de la col·lecció cedides per Zaera amb figures de la talla d’Alexandre de Riquer, que va ser referent del gènere durant l’època del modernisme català”.

Un ex-libris és una marca de propietat que es posa en un llibre. Des del segle XVI ja trobem marques, en forma d’etiqueta que s’enganxava a les guardes del llibre, que a part del nom del posseïdor incorporaven elements simbòlics o figuratius, especialment escuts d’armes del propietari. A les acaballes del segle XIX, els ex-libris començaren a ser objecte de col·leccionisme arreu, i s’inicià una nova moda d’ex-libris artístics en la qual participaren molts dibuixants reconeguts.

“Un horitzó sobre el mar” es podrà visitar a Gavà fins a finals del mes de gener.