Gavà es troba immersa en la programació del “Temps d’Espàrrecs”, una feix ampli i variat de propostes amb l’espàrrec com a protagonista i que pretén viure el que seria la Fira, però en un format diferent ja que donada l’actual situacó sanitària fa inviable la seva celebració de manera tradicional.

Entre les activitats preparades es pot gaudir de l’exposició de paneres artístiques fetes amb llavors a MercaGavà i al Mercat del Centre. Es tracta d’una selecció d’obres artístiques que la pagesia havia elaborat per a edicions anteriors i que ara poden admirar fins el proper 8 de maig.

Amb aquesta selecció de minuciosos treballs es vol mantenir viu l’esperit de la Mostra Agrícola on, en circumstàncies normals, es mostren un bon nombre de de paneres i es fa un concurs estructurat en 4 categories: lots d’espàrrecs, paneres de verdures de productes del camp, paneres artístiques, i paneres artístiques de llavors.

Segons l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “sobretot hem primat mantenir l’essència i l’esperit del que celebrem cada any en aquestes dates, que és posar en valor el treball de la pagesia a la nostra ciutat, aquesta part del nostre patrimoni de ciutat que és el Parc Agrari, i en definitiva el nostre producte més emblemàtic, que és l’espàrrec”.

La programació mantindrà les tres potes clàssiques de la Fira, és a dir, pagesia, gastronomia i comerç, amb tot un seguit d’activitats algunes d’elles presencials i altres telemàtiques.