Exposició sobre els plàstics
La mostra es podrà visitar a la plaça de Jaume Balmes

Gavà acollirà, a partir de dilluns, l’exposició itinerant “Menys plàstics, més vida”, una mostra emmarcada en la programació del GavàMón, la Mostra de Drets Humans de Gavà, que aquest any treballa al voltant de la temàtica dels drets ambientals i la sostenibilitat. Aquesta exposició a l’aire lliure, pretén conscienciar sobre la importància de gestionar de manera adequada els plàstics i reduir-ne l’ús, sobretot pel que fa als plàstics d’un sol ús.

L’exposició posa de manifest que més del 90% dels productes i objectes que ens envolten actualment estan fets de plàstic, un material que té un cost de producció baix, una gran versatilitat i una resistència elevada. Les conseqüències són molt negatives: la fabricació del plàstic comporta un ús massiu de recursos, en particular de derivats del petroli, per a un material que sovint s’utilitza d’una forma molt puntual, per exemple per dur la compra del mercat a casa. Immediatament es converteix en un residu que embruta el medi ambient, en particular els ecosistemes oceànics. A més, l’esmicolament del material genera els anomenats microplàstics, molt difícils de tractar.

“Menys plàstics, més vida” és fruit d’una col·laboració entre la Diputació de Barcelona, que es fa càrrec de la itinerància de l’exposició entre els municipis del litoral de la província i l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya, que n’ha elaborat els continguts.