Exposició sobre la dura realitat al Sahel
Exposició sobre la dura realitat al Sahel

L’Espai Maragall acull, fins el 20 de març, l’exposició fotogràfica “Sahel: terra, dona, aigua”. La mostra, encabida dins els actes del Dia Internacional de les Dones, és obra de l’Associació Catalana per la Pau i en ella fan una aproximació visual als projectes de cooperació executats en aquesta zona.

El Sahel és una eco regió semiàrida de transició entre el desert del Sàhara, al nord, i la sabana sudanesa, al sud. La zona presenta una gran deficiència d’aigua, un clima molt extrem i es troba en procés de desertificació, agreujat en els darrers anys a causa del canvi climàtic.

Tant a Mali com a Mauritània, una gran part de la població no disposa d’aigua a l’abast per al consum humà. I la producció agrícola no és suficient per cobrir les necessitats alimentàries globals, el que suposa greus complicacions des del punt de vista nutritiu, de salut i econòmic.

En aquests dos països, l’Associació Catalana per la Pau realitza projectes que contribueixen a lluitar contra la inseguretat alimentària i la fam, tot capacitant les camperoles i afavorint el seu control sobre els recursos bàsics: terra, aigua i llavors. Concretament a les regions de Yélimané (Mali) i Hodh el Gharbi (Mauritània), s’han posat en marxa en els darrers anys diversos projectes per reforçar les capacitats tècniques i econòmiques de les dones.