Exposició sobre la vulneració de drets per odi
Exposició sobre la vulneració de drets per odi

La plaça de Jaume Balmes acull aquests dies la mostra “Víctimes del discurs de l’odi”. L’exposició, produïda per Ruido Photo i emmarcada dins el programa d’actes del GavàMón, és un projecte d’investigació sobre les vulneracions de drets derivades de l’auge dels discursos d’odi cap a grups vulnerables com a refugiats i migrants, persones LGTBI i altres col·lectius.

Les campanyes i activitats de sensibilització de Ruido Photo es caracteritzen per aprofitar al màxim la capacitat de la imatge per a generar impacte i empatia.

Els 4 continguts del projecte

  1. «Balcans: el mur invisible d’Europa». Recopila el testimoni de persones migrants i refugiades a Sèrbia i Bòsnia que denuncien deportacions en calent, pallisses i abusos per part de la policia croata.
  2. «Brasil: com sobreviure a l’odi». Aprofundeix en el prejudici històric que pateix la comunitat LGTBI al Brasil, que es tradueix en morts i atacs, exacerbat per un discurs que ara també ve des del govern de Bolsonaro.
  3. «EEUU: The central americans». Reportatge de l’Edu Ponces i el periodista salvadorenc Óscar Martínez, que retrata els migrants centreamericans que viuen als racons més ocults d’Estats Units.
  4. «Lesbos, després de l’incendi». Es reflecteix la situació dels refugiats que ja fa 5 anys que esperen una acollida que Europa els denega. D’Anna Surinyach i Agus Morales.

“Víctimes del discurs de l’odi” estarà a Gavà fins el 25 d’octubre