Falck VL
Cancel·lat l’ERTO d’ambulàncies Falck VL

El sindicat Confederació General del Treball de Catalunya (CGT) ha mostrat la seva satisfacció davant de la cancel·lació de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que, segons el sindicat, l’empresa d’ambulàncies Falck VL tenia intenció de comunicar als treballadors avui mateix.

Samuel López, delegat sindical de CGT a Falck VL, ha llençat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania: “Des del sindicat creiem que l’empresa ha actuat correctament ateses les circumstàncies, i ara mateix els treballadors seguiran en els seus llocs de feina donant un servei òptim i de qualitat a la ciutadania”. Segons López, l’ERTO s’ha aconseguit aturar “gràcies a les pressions de diversos mitjans de comunicació, que van publicar la noticia de que es preparava aquest ERTO, i també gràcies a que els sindicats vam pressionar a la vegada a la Generalitat i llavors sembla que el Catsalut  es va posar en contacte amb l’empresa per dir-los que res de fer un ERO amb la que està caient”.

El delegat sindical apunta, a més que la cancel·lació d’aquest ERTO és molt més important del que sembla ja que “les empreses d’ambulàncies del sector privat actuen en coordinació, i si una fa una maniobra i li surt bé les altres venen al darrere. De fet, TSC també tenia preparat el seu ERTO després del de Falck VL, i altres empreses com Egara ja s’estaven preparant també”.

López, a banda d’aquest aspecte positiu, destaca que “ara mateix tenim a l’empresa uns 60 treballadors de baixa, uns 30 dels quals que fan servei al Baix Llobregat, que estem convençuts pels símptomes que tenen que estan amb coronavirus, així que l’empresa haurà de contractar més personal més tard o més d’hora perquè mancarà personal segur”. Segons López, l’empresa té previst aquesta mateixa setmana realitzar les proves del coronavirus a tots aquests treballadors de baixa. Mentrestant, les baixes “s’estan cobrint amb companys del transport no urgent”.