La Remei
La Farmàcia La Remei impulsa la donació de 300 mascaretes a l’Hospital Sant Joan de Déu (Foto: cortesia Dani Muñoz)

La Farmàcia de La Rambla La Remei ha impulsat la donació de 300 mascaretes a l’Hospital Sant Joan de Déu. La donació ha estat materialitzada gràcies a la col·laboració tant del grup farmacèutic al qual pertany aquest històric establiment gavanenc, que és ecoceutics, com de l’empresa que fabrica aquestes mascaretes, que és Robin Hat. Les mascaretes són de fet exactament del mateix tipus que la farmàcia va fer servir per les seves recents donacions a la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra de Gavà, però en aquest cas s’han fet servir vuit dissenys diferents personalitzats i adaptats als gustos dels més petits.

Dani Muñoz, titular de la Farmàcia La Remei, ha impulsat aquesta donació atenent al fet de que, tal i com ja ens va explicar amb les anteriors donacions, “nosaltres intentem repercutir sobre el nostre entorn proper millorant i tornant coses a la societat”. En aquesta ocasió, però, el gest té a més una vessant personal perquè “fa uns anys un dels meus fills va estar en tractament en aquest hospital i a partir d’aquí jo, a nivell personal, he fet alguns regals als metges amb els quals he establert una relació, fins que un dia els vaig preguntar què els faria falta i em van dir que per alguns dels nens de l’hospital aniria bé una donació de mascaretes”.

Així doncs, el que va fer el Dani és “moure els fils per fer realitat aquesta donació”, i el que va aconseguir finalment és la implicació tant de Robin Hat com d’ecoceutics que “són els que veritablement han fet la donació, jo en aquest cas he intervingut com a impulsor de la iniciativa i també una mica en els dissenys”. Les mascaretes infantils es diferencien de les d’adults bàsicament en la mida, és a dir, en la distància entre mascareta i orella que és el que varia segons l’edat, i per tant aquestes tenen les gomes de fixació més curtes.

En relació, per cert, amb la venda de mascaretes a la farmàcia, Muñoz ens ha explicat que “hi havia uns models concrets la venda dels quals anava a la baixa, mentre que altres s’incrementaven, però quan el govern va decretar l’obligatorietat d’ús va haver-hi uns tres o quatre dies en què van pujar les vendes de tots els tipus de mascaretes, tot i que ara això ja s’ha calmat”.

Les mascaretes que més en demana la gent són les reutilitzables, en comptes de les quirúrgiques d’un sol ús. Muñoz creu que un dels motius que pot explicar això és que “des d’un punt de vista econòmic la unitat és més cara, però és més barata la unitat/dia amb la possibilitat de rentar-les”. A més, d’altra banda, són mascaretes “que protegeixen més que les quirúrgiques, tot i que menys que les KN95”.