Festa de cloenda al Temps Espàrrecs 2023
Festa de cloenda al Temps Espàrrecs 2023

El parc de la Torre Lluc ha acollit aquest diumenge la festa de cloenda del Temps d’Espàrrecs, un acte que va estar amenitzat amb les actuacions de les escoles de dansa de la ciutat i que va servir per lliurar els premis del concurs d’aparadors i del GastroGavà a la fira, un certament que aquest 2023 ha comptat amb la presència de 26 establiments de la ciutat que han ofert 38 degustacions diferents.

Les tapes més venudes i les millor valorades

Durant la Fira d’Espàrrecs es van servir un total 24.000 degustacions i el restaurant La Taperia va rebre el primer premi en ser qui més en va repartir. El segon classificat va ser el restaurant Mar de Pins i el tercer el va rebre Al karbón urban grill.

La Taperia va rebre el primer premi

Pel que fa a les tapes guanyadores per vot popular a través del tapaport, el primer premis va ser per a l’Ermita de Brugués amb el canaló d’espàrrec de Gavà i verdures de temporada amb ou de guatlla i beixamel d’espàrrecs i pinyons, el segon guardó per Al Karbón, amb les croquetes artesanals d’Espàrrec de Gavà amb pernil ibèric i el tercer va recaure en Tasta’mm amb els asparagus-Mex amb el Burrito de carn metxada amb Espàrrec de Gavà en escabetx i coriandre fresc.

L’Ermita de Brugués va rebre el premi popular

El president del Gremi de Restauradors, Àngel Marín, ha valorat molt positivament aquesta edició on hem tingut plats de gran qualitat i un volum de participació brutal, la qual cosa demostra que el certamen està prou consolidat i ja esdevé tot un referent.

El concurs d’aparadors

Un any més, un bon nombre de botigues s’han sumat a la fira participant en el concurs d’aparadors amb motius agrícoles, i que aquest 2023 ha guanyat, per partida

Doble, Viatges Intergavà, amb el primer premi per part del jurat i el premi per vot popular. El guardons dotats amb 300 euros i 100, respectivament, per gastar en comerços adherits a WOW Gavà va ser celebrat per l’alumnat de l’IFE de l’IES Calamot que van ser protagonistes ene l disseny i muntatge del mateix.

Viatges InterGavà guanya el premi del jurat i del públic

Bones vendes al Mercat de Pagès

El segon premi del jurat dotat amb 200 euros va serà per Zuri i el tercer, de 300 euros, per a Allendede los Mares.

La pagesia també ha estat protagonista amb el Mercat de Pagès, la Fira, i els tallers de manadar espàrrecs, i un cop més, han ofert un producte de proximitat amb més de 2.300 quilos de verdures venudes al Mercat de Pagès i 700 manats d’espàrrecs. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha destacat “la vitalitat de la Fira i la participació de molta joventut. S’han enganxat els fills i filles, nets i netes i això és la millor garantia per donar continuïtat a la fira”.

L’alcaldessa Gemma Badia ha posat de relleu “la gran participació i implicació decidida dels diferents sectors de la ciutat: pagesia, restauració, comerç, entitats i ciutadania una fórmula que fa que la fira sigui un esdevenint de ciutat d’èxit i un exemple de convivència”.

La festa va culminar amb el concert del grup de rumba catalana Somorrostro.

La festa va culminar amb el concert del grup de rumba catalana Somorrostro.