Festa de la Rosa
Els oradors de la Festa de la Rosa d'avui, Gemma Badia i Salvador Illa entre ells

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha estat l’encarregada avui d’obrir l’acte polític de la Festa de la Rosa organitzada pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que s’ha celebrat com és tradicional des de fa tres dècades a la Pineda de Gavà.

Badia ha recordat als milers d’assistents a l’acte que el seu partit és “el primer partit de Catalunya i d’Espanya”, i de fet s’ha dirigit directament als socialistes al govern espanyol per donar-los les “gràcies per demostrar que les polítiques progressistes són més necessàries que mai a Espanya, i a més gràcies per ser l’orgull d’Europa”. L’alcaldessa creu que la política “és raó i passió a parts iguals, en cada decisió s’ha de posar sentit comú i rigor i també sentit i sensibilitat, i d’això els socialistes en saben molt”.

L’alcaldessa de Gavà ha carregat contra “la dreta, a qui li grinyola tot el que tingui a veure amb justícia, igualtat, feminisme, progrés, treballadors, sanitat pública, convivència, o educació pública de qualitat”. Badia ha fet un joc de paraules amb el nom i els cognoms d’Alberto Núñez Feijóo i d’Isabel Díaz Ayuso per acabar rematant que “és impossible saber qui mana en el PP, o potser és que manen els poderosos, qui sap. El que sí que sabem és que les seves prioritats poc tenen a veure amb les necessitats de la gent, sabem que estan molt lluny de la solvència política i molt a prop de la ultradreta, per això la blanquegen i, quan arriba l’hora de la veritat, no dubten en posar-se d’acord amb ella”.

Festa de la Rosa
Gemma Badia, en un moment de la seva intervenció d’avui a la Festa de la Rosa

Salvador Illa, de la seva banda, tampoc ha estalviat en el seu discurs les crítiques al Partit Popular, més concretament als anuncis d’alguns governs autonòmics populars relacionats amb baixades d’impostos: “Algú em pot explicar què té de patriòtic enfrontar territoris? Algú em pot dir quin patriotisme és el que enfronta territoris d’un mateix país? És això ser patriota, enfrontar territoris, que aquí sabem quines conseqüències porta això? Algú em pot dir quin tipus de patriotisme és baixar impostos als que més tenen i deixar oblidats als que més necessiten la nostra ajuda en aquests moments? Quin patriotisme és aquest que els espanyols que més tenen s’oblidin dels espanyols que en aquests moments més necessiten polítiques públiques?”.

En clau estrictament catalana, Illa ha destacat que els socialistes tenen “una aposta decidida pel diàleg per negociar i per arribar a acords, un diàleg que també volem obrir a Catalunya”, i tot seguit s’ha dirigit directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “pregoni el diàleg, practiqui la Catalunya, que no passa res, obrim un diàleg a Catalunya, és molt saludable. El mateix que practica vostè a Madrid, practiqui-ho a Catalunya amb el primer partit de Catalunya, que és el Partit dels Socialistes de Catalunya”.

Illa també ha tingut paraules per la guerra a Ucraïna, “un atac als valors europeus, no es respecten les fronteres per part d’alguns, no es respecten les vides, no es respecta el dret internacional, alguns volen tornar a la llei de la selva i la llei del més fort”. Illa ha assegurat que els socialistes “defensaran els nostres valors europeus per controlar la inflació i per garantir que ningú quedi enrere, perquè aquest és el govern de la gent, aquest és el govern que està amb la gent”.

Festa de la Rosa
Salvador Illa, en un moment de la seva intervenció d’avui a la Festa de la Rosa

A més de Badia i Illa també han pres la paraula en l’acte polític Santos Cerdán, secretari d’organització del PSOE; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i Viceprimera Secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC; i Jaume Collboni, alcaldable dels socialistes a Barcelona. Tot i que era en l’acte, l’ex-alcaldessa de Gavà i ara ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, no ha intervingut en els parlaments de l’acte polític. D’altra banda, també estava prevista l’assistència i, òbviament, les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, però finalment no ha pogut assistir ja que ha donat positiu per COVID. Tots els oradors, però, li han desitjat una ràpida recuperació.

Aquest ha estat el primer any desprès de la pandèmia que els socialistes han pogut celebrar amb normalitat i sense restriccions la seva Festa de la Rosa. L’any 2020 es va haver de suspendre perquè no es donaven les condicions sanitàries suficients per fer-la amb seguretat, i l’any 2021 sí que es va poder fer però amb fortes restriccions que, per exemple, van limitar l’assistència a només 500 persones.