Festival de la Diversitat

La Casa de Andalucía de Gavà organitza enguany el seu 5è Festival de la Diversitat. En aquesta ocasió, com en les anteriors, el festival tindrà lloc al Casal Municipal de Cultura American Lake. Hi intervindran alguns dels grups de ball de la mateixa Casa de Andalucía, com és tradició, encara que no tots perquè l’entitat compta amb ni més ni menys que 12 grups de ball. A banda d’aquests grups també es podrà gaudir amb l’actuació dels artistes convidats Carmen Carrasco, Raquel Castillo, Mercè Soler, Pep Ubrí, i el jove gavanenc participant a Idol Kids Lucas Mesa. I per últim també actuaran els grups Unión Folkloristas Bolivianos en Barcelona i el grup de hip-hop de l’Escola de Ball El Muro de Gavà.

L’objectiu d’aquest festival anual és “reunir una sèrie de cultures i fer un festival divers per tal que no estigui representada només la cultura andalusa. Al llarg de l’any sí que ens dediquem a promoure la nostra cultura, però en aquesta ocasió el que volem és anar més enllà”, ens explica Conchi Benjumea, presidenta de la Casa de Andalucía de Gavà. Es tracta, doncs, de “donar a conèixer altres cultures, donar una oportunitat a artistes i grups per tal que es donin a conèixer, i fomentar que no existeix només una única comunitat cultural”.

Aquesta idea és molt important, i és de fet l’eix central i la raó d’existir d’aquest festival: “És una manera d’allargar la mà des de la Casa de Andalucía de Gavà a altres cultures. Evidentment, hi haurà cultura andalusa, però en aquest cas no es tracta d’una activitat netament andalusa, sinó que aquí ens volem obrir a altres cultures”. I això és molt important avui dia perquè, recorda Benjumea, “tenim una societat bastant compactada i crispada on la cultura és com una entrada d’aire fresc per tal que la gent es relaxi, es diverteixi, i amb aquest acte ens comuniquem a tot un món cultural divers que existeix a Gavà, una ciutat on hi ha moltes cultures”.

Benjumea defensa que, d’aquesta manera, es promociona que “les cultures s’obrin a la resta de la ciutat, i això és molt necessari”.

El festival, com dèiem, tindrà lloc al Casal Municipal de Cultura American Lake el pròxim dissabte, 11 de novembre, a partir de les 18:00 hores. El preu de les entrades és de 3 euros i es poden adquirir directament a taquilla en el mateix moment d’accedir al recinte. Amb les entrades va inclosa la participació en un sorteig que es farà en el decurs del festival.