Festival de la Diversitat a Gavà 2023

La Casa de Andalucía de Gavà ha celebrat aquest cap desetmana el 5è Festival de la Diversitat al Casal Municipal de Cultura American Lake. L’acte va comptar amb la participació d’alguns dels grups de ball de la mateixa Casa de Andalucía, i d’artistes convidats com Carmen Carrasco, Raquel Castillo, Mercè Soler, Pep Ubrí, i el jove gavanenc participant a Idol Kids Lucas Mesa. I per últim també van actuar els grups Unión Folkloristas Bolivianos en Barcelona i el grup de hip-hop de l’Escola de Ball El Muro de Gavà.

L’objectiu d’aquest festival anual era “reunir una sèrie de cultures i fer un festival divers per tal que no estigui representada només la cultura andalusa. Al llarg de l’any sí que ens dediquem a promoure la nostra cultura, però en aquesta ocasió el que volem és anar més enllà”, ens explica Conchi Benjumea, presidenta de la Casa de Andalucía de Gavà. Es tracta, doncs, de “donar a conèixer altres cultures, donar una oportunitat a artistes i grups per tal que es donin a conèixer, i fomentar que no existeix només una única comunitat cultural”.

Aquesta idea és molt important, i és de fet l’eix central i la raó d’existir d’aquest festival: “És una manera d’allargar la mà des de la Casa de Andalucía de Gavà a altres cultures. Evidentment, hi haurà cultura andalusa, però en aquest cas no es tracta d’una activitat netament andalusa, sinó que aquí ens volem obrir a altres cultures”. I això és molt important avui dia perquè, recorda Benjumea, “tenim una societat bastant compactada i crispada on la cultura és com una entrada d’aire fresc per tal que la gent es relaxi, es diverteixi, i amb aquest acte ens comuniquem a tot un món cultural divers que existeix a Gavà, una ciutat on hi ha moltes cultures”.

Benjumea defensa que, d’aquesta manera, es promociona que “les cultures s’obrin a la resta de la ciutat, i això és molt necessari”.