Finalitzada la urbanització del carrer Rius i Taulet
Finalitzada la urbanització del carrer Rius i Taulet

Aquest dies ja es pot veure prcaticament acabada l’obra d’urbanització del carrer Rius i Taulet, unes feines que van iniciar-se al setembre passat i que consistit en obrir aquest vial des del carrer de la Mercè fins al de Sant Antoni Abat.

El projecte, segons ha explicat l’alcaldessa Raquel Sánchez “millora la mobilitat del barri del Centre i de la ciutat en general perquè el carrer esdevindrà més còmode i segur per a tots els usuaris, i es pacifica el trànsit amb la prohibició de l’estacionament”.

L’actuació, pressupostada en 178.730 ha consistit en l’execució d’una secció en plataforma única a tot el carrer que dona continuïtat a l’actual, millorant l’accessibilitat pels vianants. Aquesta solució permetrà, en breu, incorporar arbrat i mobilliari urbà, i també s’han instal·lat punts de llum a vorera que han permès transformar totalment l’actual fesomia d’aquest espai ocupat abans per habitatges. Així mateix, s’ha habilitat una via ciclable que passa a formar part del teixit viari de carrils bici de Gavà.

Sánchez afirma també que la intervenció “permet resoldre la mobilitat quant a canvis de sentit de carrers, ja que amb la transformació de la C-245, hi haurà un nou accés directe a la carretera des del barri del Centre, atenent les reivindicacions del veïnat”.

D’altra banda, l’arranjament del carrer inclou l’estesa d’una nova xarxa de gas, aigua, electricitat i un nou col·lector central. De fet, avui mateix, s’ha fet una reunió amb ENDESA amb el propòsit de soterrar el cablejat i retirar l’actual pal de llum i telefonia que obstaculitza encara el pas.

Raquel Sánchez ha visitat l’obra aquest dimarts.

4 anys d’esforços

Tot i que l’obra s’ha pogut materialitzar en 5 mesos, la planificació de la mateixa, segons ha explicat el seu arquitecte, Jordi Roca, “ha suposat 3 anys de feina dificultosa, on ha calgut arribar a acords amb 7 veïns afectats que han hagut d’implicar-se i cedir . Sortosament, al final s’han trobat solucions i tots ells han marxat contents”

L’obertura del carrer implica, segons Roca, “la regeneració del teixit urbà, i prova d’això són les diferents obres particulars que s’han engegat en pocs metres, una edifici de 20 pisos, un altre de 5 i una casa unifamiliar”.