Funeral del sergent Toni López

Centenars de persones s’han a acomiadat aquest migdia del sergent Toni López, el policia municipal mort aquest dimecres a resultes de les ferides patides en el tiroteig del passat 6 de juliol i en el qual també va patir un tret al genoll l’agent Juan Cortés.

Des les 10 de matí tothom qui ho ha volgut ha pogut presentar els seus respectes a la capella ardent instal·lada a la sala de plens de l’Ajuntament de Gavà on també s’hi han oficiat el funerals al migdia. A l’acte hi han acudit, a més dels seus familiars i amics íntims, companys, membres d’altres cossos policials, un gran nombre de ciutadans i ciutadanes i algunes personalitats com el conseller d’Interior, Joaquim Forn i el nou cap dels Mossos, Pere Soler.

Parlaments

En els parlaments d’homenatge hi han intervingut, en nom dels seus companys de la Policia Municipal el caporal Toni González qui ha destacat “la seva personalitat feliç. Un home honrat, un bon company i un amic extraordinari el record del qual sempre es mantindrà viuen entre nosaltres. Un home solidari més enllà del seu final, ja que ha donat els seus els òrgans perquè altres puguin viure i que ha demostrat ser un heroi”. González ha expressat “el suport a la seva dona i a la seva filla afirmant que la Policia Municipal som l’altra família amb al qual sempre podreu comptar”.

El cunyat de sergent ha parlat en representació de la família agraint tot el suport rebut i lloant “el carisma i dedicació que el van caracteritzar. Un home elegant en les seves formes, però també alegre i coherent. Va viure amb llibertat i de manera plena una vida en totes les facetes, per això, tot i que ens sentim tristos el recordarem somrient, com ell feia sempre, tot tenint present el seu esperit bohemi i aventurer. Un exemple per a nosaltres”.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha tancat les intervencions assegurant que “aquest dia és molt dur per a tota la ciutat perquè ens deixa un ciutadà exemplar, un servidor públic generós fins el darrer dia. Amb la donació dels seus òrgans, d’alguna manera, el seu llegat seguirà”. Sánchez ha lloat la tasca que fa la policia, “un compromís extraordinari cap a la ciutadania i un dels pilars per sustentar la societat democràtica. Vosaltres sou els primers que acudiu quan hi ha problemes, i això és digne de menció i d’orgull”.

Acabat l’acte tothom ha baixat a la plaça Jaume Balmes i ha guardat un minut de silenci en memòria del difunt. Els agents dels diferents cossos han fet un passadís i han saludat el pas del fèretre fins el cotxe, que ha estat escoltat amb vehicles policials fins al tanatori de Viladecans on ha estat incinerat.