mercats municipals
Debat sobre el futur dels mercats municipals

MercaGavà va acollir ahir a la tarda una jornada de debat sobre el futur dels mercats municipals. La iniciativa és de la Unió de Consumidors de Catalunya i fa anys que la porta a terme a diversos indrets de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Sota el títol “Mercats Municipals. Temps d’avançar”, la intenció és clarament “posar en valor els mercats de frescos, que des de l’Ajuntament de Gavà portem anys recolzant”, en paraules de Jordi Tort, tinent d’alcalde d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat.

Aquesta mena d’iniciatives són importants, segons Tort, perquè permeten debatre sobre el futur dels mercats municipals i perquè “és important que sobrevisquin, moltes vegades no posem prou en valor que el comerç dóna vida a les ciutats, és a dir, a les ciutats passen coses perquè la gent pot sortir a passejar i a comprar, i al final tenir aquests dos motors de comerç a Gavà com són els dos mercats municipals també donen llocs de treball, per tant sempre intentarem trobar les mesures que garanteixin la seva viabilitat a llarg termini i que permetin als paradistes adaptar-se a les noves demandes de la ciutadania”.

A banda de la taula rodona sobre el futur dels mercats, la jornada va servir també per inaugurar el cicle de jornades que la Unió de Consumidors de Catalunya dedica cada any a alimentació i salut responsable. Salvador Domínguez, president de l’entitat, va destacar respecte al futur dels mercats que, “com associació de consumidors, ens interessa tot el que sigui comerç de proximitat, i pensem que els mercats estan en un moment en el que o avancen o hauran de tancar perquè les distribuïdores online els hi menjaran el mercat, per això aquest tipus de xerrades són tan importants, perquè els consumidors volem comprar i tenir comerços de proximitat però ells també s’han d’adaptar”.

Aquest és el quart any que la Unió de Consumidors de Catalunya porta a terme xerrades sobre alimentació i salut responsable, que és on s’emmarca la taula rodona celebrada ahir a Gavà. Tot i que el primer any es van celebrar totes a la seu de l’entitat a Barcelona, des del segon any les traslladen a diversos indrets de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Enguany, a més, tenen previstes dues xerrades en centres universitaris i també una fora de la província de Barcelona, concretament a Olot.