GastroGavà
El GastroGava, com la Fira d'espàrrecs, ha quedat suspès (Foto: Arxiu El Bruguers)

L’Agrupació de Restauradors de Gavà confia que el GastroGavà es pugui fer més endavant en altres dates. L’esdeveniment, igual que la Fira d’Espàrrecs, ha quedat suspès a causa de la crisis actual pel coronavirus, però Josep Maria Lluch, president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà, ens ha explicat que “ja hem comentat a l’Ajuntament que, quan passi tot això, mirarem de fer alguna cosa que sigui alternativa al GastroGavà per mantenir un petit tast del que significa la festa nostra de l’espàrrec”.

La suspensió de la Fira i del GastroGavà “és una pena perquè és una bona oportunitat per fer una bona comunió, com fem sempre, entre gastronomia i productors, i també perquè la Fira és una festa molt important que es fa des de fa molts anys, però la situació actual de força major impera, i en tot cas és una pena no poder estar al costat de la població en una festa tan maca com aquesta”.

La suspensió els agafa en plena planificació de l’esdeveniment: “Encara quedava molt temps però els restauradors feien previsions d’assistir-hi i alguns ja estaven muntant alguns equips de treball, i per part de l’Agrupació estàvem ja pensant des de feia setmanes quines activitats fer de promoció de la restauració de la ciutat a l’estand que sempre tenim a la Fira”.

A més d’aquesta suspensió, l’estat d’alarma decretat pel govern central amb confinament als domicilis els està afectant moltíssim, òbviament: “Amb els negocis tancats des del passat dissabte 14 pots comptar com estem de malament, ara no podem fer res més que pensar com estructurar-nos per quan passi això”. Lluch constata que ara mateix “el tancament és total i absolut, només em consta que, com a molt, mitja dotzena dels prop de 300 associats que tenim estan fent servei a domicili o de recollida al local”.

El portaveu dels restauradores gavanencs posa l’accent en la importància dels ajuts de les administracions ja que “està clar que ajudarien a que l’arrencada quan passi tot això sigui millor, i és que l’impacte econòmic serà important ja que els marges amb els que treballa la restauració són ajustats, hi ha moltes despeses estructural fixes que no pots deixar de costat ”. A més, Lluch recorda que aquesta arrencada després de la crisi “no serà fàcil perquè tota la població en general està patint les mateixes conseqüències econòmiques a causa de la crisi”.