Gavà acomiada demà el Carnaval 2024
Gavà acomiada demà el Carnaval 2024

Després d’un dies de festa esborrada i molta disfressa, aquest dimecres, 14 de febrer, Gavà posa el punt i final al Carnaval, tot donant pas a la Quaresma prèvia a la Setmana Santa. Tal i com mana la tradició, per Dimecres de Centra el rei Carnestoltes marxa i s’enterra la sardina.

Per fer aquest comiat els nens i les nenes podran participar d’aquesta festa al parc de la Torre Lluc primer construint la sardina amb paper cartó i posteriorment enterrant-la en el sorral que instal·larà per a l’ocasió al centre de la plaça. Els infants i els adults que ja portin la sardina disfressada de casa, també la podran colgar sota terra. Al final, la vella Quaresma farà el seu discurs i es cremarà la sardina decorativa que, un any més, hi haurà col·locada al centre del perímetre.

La tradició d’enterrar la sardina ve de quan era costum sortir al camp a berenar l’últim dia de les festes de Carnaval per donar per acabat el període festiu.

L’activitat,que arrencara à les 17.30 hores, comptarà amb la col·laboració dels alumnes d’Educació Infantil del CES Núria i la Companyia General del Foc.