Més de 1200 persones participen en la rua de Carnaval

Gavà ha viscut intensament el Carnaval aquest cap de setmana. La celebració, que va arrencar, com és tradició, Dijous Gras, amb la tradicional botifarra d’ou a les cansaladeries de la ciutat, va seguir divendres a la tarda amb la rebuda del Rei Carnestoltes i els personatges de La Tornaboda que són l’Esparriot, vestit de blanc, amb cascavells i esquellots, i una escombra a la mà; El Vell i la Vella, que tanca la desfilada i que en la tradició era representada per dos homes donats a la gresca i al bon humor i els novençans i novençanes que simulen les parelles de nuvis dels balls de gitanes. El seu seguici va arribar al parc la Torre Lluc on hi va havia amb ball, música i xocolatada.

El moment però, més esperat i participat per a tots els qui portaven temps preparant la disfressa va ser, sens dubte, la rua de dissabte a la tarda que aquest any comptar amb la participació de més 1200 persones agrupats en una vintena de comparses i carroses. En concret van ser la Companyia General del Foc disfressats de “sadipunks”; la Casa Andalucía i la Casa de València amb el lema “DRAGG-JEDREZ”; l’AFA del Santo Ángel amb “Alicia y sus maravillas”; l’AFA del Salvador Lluc i del Joan Salamero amb disfresses inspirades en els 101 Dàlmates; l’AFA de l’IE Gavà Mar amb “Pacman”; l’AFA Eramprunyà amb “Mundo Fantasía”; l’AFA del Marcel·lí Moragas amb temes relacionats amb la granja; l’AAVV de Les Colomeres amb el títol “La vida es un circo”; la Asociación Cultural Andaluza que van vestir dels anys 80; la Colla Castellera de Gavà vestits de barrufets; els bastoners vestits de personatges de conte; l’esplai El Mamut amb temàtica sota el mar; l’esplai l’Amistat amb el lema “Super califagi liticospialidoso” i Roc del Migdia difressats de rentat de cotxes. Pel wque fa acol·lectius partiocuilsars van trobar grupsdisefressatsde mesduses, de viatges de l’IMSERSO, de la finca i d’exploradors.

Batalla final de confeti a la plaça Jaume Balmes

La rua va passar pel carrer Sant Pere, l’Illa, els carrers Sant Nicasi, Centre, rambla, Gaudí, Santa Teresa, l’avinguda  Diagonal i la plaça de Jaume Balmes, espai on es va fer el lluïment de les comparses participants, el lliurament d’obsequis i, a partir de les 21 hores, el concert de la banda Rocktambuls. La festa va comptar amb la col·laboració del Gremi de Restauració de Gavà, que hi va posarla nota gastronòmica amb servei de barres de beguda i menjar.

D’altra banda, diumenge al migdia es va  el tradicional ball de disfresses infantils al Parc de la Torre Lluc amb el grup El Gripau Blau i el ball de Carnaval per a la gent gran al casal de  l’American Lake, a la tarda.

Un any més la gent gran també va celebrar el carnaval