Gavà acull la gran festa del beisbol i softball català
Distinció especial al Club Beisbol i Softbol Gavà

Gavà va acollir el passat divendres la VIII Gala de Beisbol i Softbol, una trobada anual organitzada per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol amb la qual es distingeix els esportistes i clubs que han destacat més en aquest esport durant la temporada. L’Espai Maragall va esdevenir l’escenari d’aquest acte coincidint amb la commemoració dels 50 anys de vida del Club Beisbol i Softbol Gavà, raó per la qual l’entitat va rebre un dels reconeixements. Així mateix, es va premiar a José Rafales, figura imprescindible per entendre el beisbol a Gavà, primer com a jugador, després fent de tècnic i ara com a membre de la junta directiva del club.

La gala va premiar a José Rafales

L’alcaldessa Gemma Badia va felicitar els premiats i va lloar l’esperit d’una festa que “reconeix els èxits, però també els valors de l’esport entesos com a esperit de superació i hàbit de salut”, aspectes amb els quals, va assegurar, “Gavà hi està plenament compromesa”. Badia també va recordar que “la nostra ciutat i el beisbol fa molts anys que van de la mà impulsant una pràctica que més enllà del propi esport perquè fomenta la convivència i la vida en comunitat”.

El president de Federació Catalana de Beisbol i Softbol i també gavanenc, Jordi Vallès, va assegurar que “la federació va en la bona direcció gràcies a la implicació de tothom i guanya impuls amb la incorporació de noves competicions potents”. En aquest sentit, va avançar novetats amb les pròximes celebracions de la Catalunya Baseball & Softball Week, amb 43 equips, el mundial Slow Pitch on Catalunya esdevindrà amfitriona acollint fins a 24 conjunts i la Catalunya International Softball Cup. Altres iniciatives seran l’organització de 2 clínics amb 4 jugadors provinents de grans lligues i la creació del Hall of Fame del Beisbol Català amb l’objectiu de treballar per mantenir viu el llegat del beisbol català.

Altres premis per Gavà

Durant la gala es van lliurar altres premis a gavanencs. En la categoria Sènior 1ª Divisió Beisbol, Yojhan E. Tovar va ser reconegut com a millor jugador i Jesús A. Campos com a millor batedor; i en la categoria Sènior Masters, Edwin N. Caraballo com a millor jugador. A més, quatre jugadors també van resultar premiats tot i que com a integrants de diverses categories de la selecció catalana: d’una banda, Luca Kseri com a membre de la selecció catalana “Little League” de beisbol que ha estat campiona d’Espanya Sub-12 i 4a al Campionat d’Europa-Àfrica que es va celebrar a Polònia; d’altra banda, Rebeca López com a integrant de la selecció catalana Sub-18 de softbol, que va quedar subcampiona d’Espanya Sub-18; i per acabar van rebre premi Axel Termes i Leo Feher com a membres de la selecció catalana Sub-10 de beisbol que van quedar en cinquena posició a la Supercup U10.