Airport Regions Conference
Gavà acull una sessió de treball de la Airport Regions Conference

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà ha acollit durant tot el dia d’avui una jornada de treball de la Airport Regions Conference (ARC). Es tracta d’una associació d’autoritats locals i regionals europees que tenen un aeroport situat a dins o a prop dels seus territoris. Gavà hi forma part d’aquesta entitat que es va crear l’any 1994 per intercanviar experiències i debatre entorn de la relació entre el transport aeri i les polítiques regionals i locals. Una de les principals preocupacions d’aquesta associació és trobar l’equilibri entre els beneficis econòmics generats pels aeroports i el seu impacte mediambiental.

La jornada d’avui ha servit per preparar la conferència que tindrà lloc demà divendres, 12 d’abril a El Prat de Llobregat, i on es debatrà sobre els diferents models de col·laboració entre les administracions locals i regionals i els aeroports. Es presentaran diferents d’aquests models per analitzar quins són els millors exemples d’aliances per gestionar els territoris al voltant d’aeroports.

No és la primera vegada que Gavà acull una activitat de la ARC ja que l’estiu de l’any passat es va celebrar aquí una trobada del projecte ANIMA (Aviation Noise Impact Management through Novel Approaches) en la que es va debatre sobre les possibles solucions pel soroll que provoquen els avions en les zones poblades properes als aeroports.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat fins aquesta trobada d’avui a primera hora de la tarda per saludar als assistents, prop d’una trentena provinents de diversos llocs d’Europa, i per presentar-lis un vídeo de benvinguda de la ciutat de Gavà. Després ha atès les preguntes que els convidats li han volgut fer, qüestions que inevitablement han donat voltes al concepte global que es tracta a la trobada: com gestiona Gavà el seu veïnatge amb l’aeroport d’El Prat de Llobregat.

Raquel Sánchez ha assegurat que “el fet de pertànyer a l’ARC ens permet conèixer altres experiències, ens permet també fer treballs d’investigació i recerca o fins i tot participar en projectes com ANIMA, un projecte que pretén sobretot poder mesurar tot l’impacte que ens genera l’aeroport de Barcelona i, a partir d’aquí trobar solucions per tal de poder fer efectiva aquesta convivència pacífica i tranquil·la que sempre hem defensat entre l’aeroport i la nostra ciutat”.

Sánchez ha destacat tanmateix que “és molt important per nosaltres formar part d’aquesta associació i a l’hora ser capaços de treballar i de proposar projectes que després puguin tenir un recolzament de les autoritats competents i sobretot de la Unió Europea”.

L’alcaldessa també hi assistirà demà a la conferència d’El Prat. A banda d’ella, també hi seran presents l’alcalde pratenc, Lluís Tejedor, e Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.