Gavà amb a construcció de la metròpolis

Aquest dijous s’ha presentat l’Anuari Metropolità de Barcelona 2017: “El dret a la metròpoli”, una publicació amb les recerques més recents dutes a terme al llarg de l’any 2017 pels equips de l’IERMB. Aquest volum està format per 15 capítols, amb reflexions sobre múltiples aspectes de la nostra metròpoli. Es tracta d’estudis que permeten accedir a un coneixement actualitzat de les principals dinàmiques socials, econòmiques i ecològiques que configuren avui la Barcelona metropolitana i planteja eines per a la transformació.

Per exposar l’exemple gavanenc, l’acte va comptar amb la intervenció de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va destacar “el paper clau dels municipis en la construcció de l’espai metropolità” i la necessitat de “treballar des d’un punt de vista cooperatiu i col·laboratiu”.

Sánchez també va explicar els diferents projectes urbanístics que planifica la ciutat. Des de l’Espai Roca, al sector de Ponent, passant per l’Espai Productiu dels Joncs o La Marinada. També va fer esment especial en la necessita d’afavorir l’accés a l’habitatge ja que, segons ha precisat “som conscients que som una de les principals reserves d’habitatges de l’àrea metropolitana, i ho analitzem des d’una perspectiva local i metropolitana. Crec que en temes com aquests és on hem demostrar que els municipis tenim la capacitat de generar solidaritat i governança metropolitana”.

L’acte va ser presentat per Ricard Gomà, director de l’IERMB, i en el diàleg “Municipalisme i dret a la metròpoli”. A més de Gavà també hi participà Laura Campos, Alcaldessa de Montcada i Reixac i Janet Sanz, Vicepresidenta de Planificació Estratègica AMB.