Gavà amb el Dia Europa
Actuació musical en l'acte institucional del Dia d'Europa

Gavà s’ha sumat, un any més, a la celebració del Dia d’Europa amb la organització d’una setmana d’activitats en defensa dels valors de la Unió Europea. Uns valors que queden reflectits en les pancartes que hi ha distribuïdes per la ciutat amb diferents missatges de sensibilització. L’acte institucional va tenir lloc ahir, Dia d’Europa, a l’Espai Jove La Casa Gran amb l’assistència d’una àmplia representació del Consistori encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, representants del teixit associatiu i el Síndic de Greuges, Joan Martínez.

L’acte va consistir en la lectura de la Declaració del Dia d’Europa, que té per lema “Per una Europa unida i respectuosa amb els valors europeus” i que va anar a càrrec de Michela Mariotto i Salomé Goldéry, dues ciutadanes europees residents a Gavà i una actuació musical. En concret tres alumnes de l’escola de música Alba Massana van interpretar l’himne de l’Alegria i el tema Jean’s Blue E’en.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va assegurar que avui, més que mai, és “molt necessari recuperar i recordar, els valors fundacionals de la Unió Europea. Una idea i uns valors que, sobretot, el que volien era buscar la col·laboració entre les nacions per tal de construir un espai comunitari molt més fort des de totes les perspectives, no només l’econòmica. El gran repte, sens dubte, és construir un espai social molt més fort, que sigui més just, més solidari, més plural i més divers”. L’alcaldessa va afegir que precisament “ara vivim uns moments molt complexos a Europa i especialment a Espanya i Catalunya i crec que és un bon moment per partir d’aquesta reflexió, recuperar aquests valors”. Per a Raquel Sánchez “abordar, solucionar i plantar cara als reptes actuals i de futur no ho podem fer aïlladament, des de la dimensió local. Ho hem de fer des de la convicció de que tenim un espai més fort que és la Unió Europea que ens permetrà crear un espai més de progrés econòmic, i de progrés social.”

Els assistents a l’acte institucional també van visitar l’exposició de dibuixos feta per l’alumnat de les escoles Neus Pino Taller de Pintura i Belles Arts Francisco Valderrama. Una exposició que romandrà oberta a l’Espai Jove La Casa Gran fins el 23 de maig i on es mostra la visió que els nens i nenes tenen d’Europa.

Fins diumenge Gavà celebrarà la Setmana d’Europa amb diferents activitats i la il·luminació de l’Ésser del Mil·lenni amb la bandera europea.

Entre les activitats programades es troba la xerrada que avui farà el periodista del País, Lluís Bassets sobre “L’auge dels populismes a Europa”. Serà a la Biblioteca Josep Soler Vidal a partir de les 18.30 hores.

PUBLICITAT