Setmana Europea a Gavà 2018
El regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau, Èric Plaza, durant la presentació del programa d'activitats

Del 9 al 13 de maig Gavà commemorarà el Dia d’Europa per tercer any consecutiu. Al llarg d’una setmana es faran un seguit d’activitats dirigides a tots els públics entorn la Unió Europea i el seu paper en l’actualitat. “La idea de fer la Setmana d’Europa que, vam encetar fa dos anys, és la de transmetre valors europeus a la ciutadania de Gavà i fer veure que Europa no només és economia. És cert que, a vegades, no funciona com ens agradaria però el projecte europeu és molt viu. Penso que encara ha d’estar més viu i sobretot que l’hem de protegir perquè moltes de les coses que tenim o que podrem tenir en el futur, i que a vegades desconeixem són gràcies a la Unió Europea”, explica el regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau, Èric Plaza

Tallers, xerrades, exposicions i activitats didàctiques i lúdiques formen part de la programació, va explicar Plaza durant la presentació. L’acte institucional tindrà lloc el 9 de maig, a partir de les 19 hores a la plaça Major. Es farà la lectura de la Declaració del Dia d’Europa. A continuació s’inaugurarà l’exposició infantil “Com veig Europa?” del Taller de Pintura Neus Pino i l’Escola de Pintura Belles Arts Francisco Valderrama. L’acte es tancarà amb una actuació musical amb la particiació de l’Escola Alba Massana.

A partir de les 19.30 del dia 9 de maig l’Espai Jove La Casa Gran acollirà la xerrada “Experiència Buchenwald”, a càrrec de l’alumnat de l’Institut de Bruguers que formen part del projecte i que aquest any han viatjat al camp de concentració.

Una de les activitats destacades de la programació serà la xerrada “L’auge de moviments populistes a Europa”, que impartirà el periodista i actual director adjunt d’El País, Lluís Bassets. Tindrà lloc dijous 10 de maig, a les 18.30 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal. Aquest mateix dia a les 18 hores a la Biblioteca Marian Colomé, L’Hora del conte” farà Un vol per Europa.

Per a l’11 de maig hi ha programada, desde les 19 a l’1.30 hores la III European Beer Fest, una jornada gastronòmica, tast de cerveses europees i concert d’Amerikan Lake Covers, Escalonaos, Ashley Tyler, Víctor Erena i Los Mobylette, a la Torre Lluc, i a l’Espai Maragall, a partir de les 22 hores, la projecció de Tierra de Dios en col·laboració amb el Cine Club. Prèviament es passarà el curtmetratge, Treball Artístic, realitzat per alumnes de l’Institut de Bruguers en el marc del ProjecteBuchenwald. El dissabte 12 de maig a les 12 hores es farà la lectura del manifest del Consell Català del Moviment Europeuals equipaments esportius.

La programació finalitzarà el diumenge 13 de maig amb l’activitat Kids market, organitzada pel Grup de Mares de Gavà Mar en col·laboració amb l’Associació de Veïns de Gavà Mar. De 9 a 15 hores, al monument de la Vela, s’instal·larà un mercat tradicional del nord d’Europa on nens i nenes vendran les seves joguines o productes fets per ells.

Però, a més, al llarg de la setmana es faran tallers i xerrades a centres educatius, hi haurà un racó europeu a les biblioteques de Gavà i a l’Espai Jove La Casa Gran l’exposició de dibuix infantil “Com veig Europa?”.