Gran Recapte
Gavà aporta 23 tones d’aliments al Gran Recapte

23 tones d’aliments. Aquesta és la xifra que El Gran Recapte ha aconseguit a Gavà entre els 18 punts repartits per la ciutat els passats 22 i 23 de novembre. L’any passat es va aconseguir arreplegar a la nostra ciutat poc més de 21 tones, és a dir, que s’ha produït un increment d’entre un 8 i un 10%.

Es tracta d’una xifra encara provisional, segons ens ha assegurat Josep Maria Comas, que és el delegat del Banc dels Aliments al Baix Llobregat. Però és un increment “en la línia de poblacions veïnes com Viladecans o Castelldefels, on també ha augmentat el recaptat no de manera espectacular però sí estem contents”.

A nivell de Catalunya s’ha aconseguit un petit increment d’entre el 5 i el 10% en relació al recaptat l’any passat. Comas admet que abans de l’inici d’aquest esdeveniment solidari “teníem els nostres dubtes perquè aquest és un any bastant complicat en tots els aspectes i a la gent li manca motivació, però la resposta de la gent ha estat bona i s’ha mantingut el nivell de l’any passat”.

Respecte als voluntaris, que són part imprescindible de tot l’operatiu, “vam arribar als 96 voluntaris, més que l’any passat però encara insuficients perquè ens van faltar cinc punts que no vam poder cobrir al 100%”. En tota la província de Barcelona han participat enguany uns 28.000 voluntaris.

Tot el que es recapta amb aquesta iniciativa “suposa aproximadament el 30% dels aliments que es necessiten al llarg de tot l’any, així que és una fita prou important per destinar-hi recursos i per organitzar-lo bé”.