IV Tast de Tomàquets

La plaça Major de Gavà va acollir divendres i dissabte la IV edició del Tast de Tomàquets, una idea que aquests productors ecològics van impulsar fa tres anys aprofitant l’excel·lent collita que van obtenir. L’activitat, que té força èxit, ha consistit en muntar unes parades oferint la possibilitat als vianants de tastar algunes de les 14 varietats de tomàquets que es conreen al nostre terme municipal. Segons l’Agrobotiga Roig Pañella, “cal destacar, sobretot les 5 o 6 variants de tomàquets cherry, i unes altres de molt grosses, tipus basbastro, que poden arribar a pesar i quilo i mig”.

Durant la festa es van poder assaborir també les tapes elaborades per restaurants de la ciutat, els més petits van poder gaudir de diferents jocs i hi va haver música en directe

Roig Pañella cultiva actualment 15.000 tomàquets que tracta amb el mínim de productes químics per tal de protegir el medi ambient i obtenir fruits de gran qualitat. Roig explica que “els planters creixen de la manera més natural possible i això es nota en el gust” i puntualitza que “no sempre els exemplars més macos són els més bons perquè sovint són els més tractats amb químics”

Durant els dos dies també es van poder comprar tomàquets a preus ben populars.