Gavà celebra la III Nit del Teatre
Gavà celebra la III Nit del Teatre

L’Espai Maragall va acollir dissabte la III Nit del Teatre una divertida gala organitzada i protagonitzada per les companyies de teatre amateur de la ciutat amb la l’objectiu de reconèixer la feina feta i presentar els muntatges que es podran veure aquesta temporada.

Durant la vetllada, es va lliurar els Premis Tomàquets, triats per cadascun del grups, uns guardons dissenyats per l’artista local Neus Pino i que, en aquesta edició van rebre el grup Spartanos, de La Igualtat, per l’èxit de públic assolit, per tercer any seguit, amb el Grinch, la Joana, tècnica d’Spectacular Spectacular, l’actor dels Gamusinos Hugo Andrade, la subdirectora de Paraules Encadenades de No ve d’Un Teatre, Ana Maria Molina i a Gemma Ruano.

També es va fer un reconeixement al grup Atenea que ha decidit tornar als escenaris després de quasi tres dècades, quan van començar a actuar a les aules de l’Institut Bruguers de mà del seu professor de literatura, Fernando Mediavilla. L’any passat, amb motiu de l’aniversari del centre, el grup es va retrobar i van tornar a trepitjar les taules recuperant Bodas de Sangre, la mateixa obra que van fer plegats essent adolescents.

Durant l’acte, es va rifar, entre els assistents, un abonament de temporada per a dues persones per poder veure totes les funcions dels grups amateurs, i es va gaudir de l’actuació de dansa de l’escola de ball El Muro. També es van viure moments d’allò més divertits protagonitzats per l’estrafolària Filomena Martorell, que va disfressar alguns dels actors i va macar-se un ball amb el tinent d’alcalde German Barrena. Barrena va voler “agrair la feina” i “la gran empenta del teatre amateur que, des de de fa 3 anys, s’ha unit per revifar el projecte fent muntatges, però també implicant-se en els diferents actes de ciutat”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també va expressar aquesta “sincer agraïment” i va posar en valor “la passió, enginy i enorme il·lusió que demostreu tenir en tots els vostre projectes, ja siguin les obres pròpies, com també en les vostres participacions en els actes que es fan a la ciutat i on hi aporteu tota l’energia i talent” . Per a Sánchez, “l’impuls de la cultura ha estat, és i serà una prioritat, perquè l’art ens permet plasmar la nostra realitat”, i si bé va admetre que “s’han travessat anys complicats” ara es mostra “satisfeta d’haver pogut recollir els fruits del treball conjunt i esforç compartit”. L’Alcaldessa entén que “cal seguir en aquesta direcció” raó per la qual s’ha compromès a “continuar oferint tot el suport possible des de l’Ajuntament per poder seguir gaudint de teatre de qualitat i de proximitat”.

 La gala va servir també per presentar les obres de la temporada que seran aquestes:

  • “Gava Dates”, d’Spectacular Spectacular, el 16 de febrer
  • “Lolando”, d’Spectacular Spectacular, el 17 demarç
  • “Toc Toc”, del grup de teatre l’Eramprunyà, el 23 de març
  • “Gala pel Respecte i la Igualtat”, dels Gamusinos, el 18 de maig
  • “Hotel Transilvania”, de La Igualtat, el 27 d’octubre
  • Bitelchus”, de La Igualtat, el 3 de novembre
  • “Bon apetit”, d’Spectacular Spectacular, l’1 de desembre
  • “School of rock”, de La Igualtat, el 21 de desembre