Gavà celebra Sant Joan amb revetlles al carrer
Els castellers van participar de l'arribada de la Flama del Canigó

Integrants de l’UME i del Club Atletisme Gavà van ser els encarregats de fer arribar a Gavà la Flama encesa del cim del Canigó, una tradició que, des d’uns anys ençà, ja s’ha convertit en quelcom molt arrelat a la ciutat. A les 20.30 hores, el grup va arribar per la carretera C-245 i, a la confluència amb la Rambla, els van rebre els Grallers, el Castellers i la colla dels Gegants amb el majestuós Calamot de protagonista. A partir d’aquí, el grup va fer desfilar el foc fins a la plaça de Josep Tarradellas on van tenir lloc els parlaments.

Manifest de Jordi Cuixart

Isabel Planes, de la junta d’Òmnium a Gavà, va ser l’encarregada de posar la veu al manifest de la Flama, escrit per Jordi Cuixart des de la presó. En el manifest, Cuixart assegura que la Flama del Canigó és un “símbol d’esperança en el futur”, que demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils per anar endavant, i defensa que “la causa contra Catalunya és la causa contra la democràcia” i que “el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental que ni la por ni la repressió aturaran”. El manifest assegura que “veient el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l’autogovern, a Catalunya continuem demostrant al món el nostre anhel irrenunciable de viure en pau.”

Manifest local de la Flama

Bruguers Comas, de l’UME, va llegir el text escrit per la comissió local organitzadora de la Flama del Canigó, on se subratllava que “aquesta és una tradició viva a la ciutat des de fa 6 anys, temps durant el qual hem viscut molts esdeveniments i sentiments contraposats” en clara referència a tots els fets relacionats amb el procés i les seves conseqüències. Segons Comas, “han estat dies d’il·lusió, amb els preparatius i les votacions de l’1 d’Octubre” i de indignació amb “les càrregues policials patides, els empresonaments de polítics i la fugida d’altres a l’exili i la destrucció del govern democràtic català”. Comas manifestava que “que són moltes les emocions”, i la Flama ha de servir per “donar forçà i esperança a la ciutadania de Gavà per seguir endavant. Volem que la ostra flama interior es mantingui ben encesa per tal d’afrontar els reptes que vindran”

Tot seguit, es va lliurar un fanalet amb el foc de la Flama a les diferents entitats que organitzaven revetlla a la ciutat i es va iniciar el recorregut pels carrers dels Màrtirs del Setge i Sant Pere, encapçalat per una gran senyera portada per un grup d’infants. Els castellers de Gavà hi van participar aixecant diversos pilars i, un cop a la plaça de Jaume Balmes, es va encendre una foguera, la única permesa al municipi, i es va iniciar una revetlla amb sopar i música.

PUBLICITAT