La Flama del Canigó 2018
Les entitats que facin revetlla podran venir a buscar una flameta

Gavà viurà intensament aquest Sant Joan amb música i festa a diversos barris de la ciutat. De la seva banda, i com ja és tradició d’es d’uns anys ençà, diverses entitats locals, han treballat en l’organització dels actes que començaran, a les 20.00 hores, a la confluència de la Rambla amb la carretera de Santa Creu de Calafell. En aquest punt, la Flama encesa la nit anterior al cim del Canigó, iniciarà el recorregut per la ciutat. La Flama pujarà Rambla amunt fins a la plaça de Josep Tarradellas on, a les 20.30 hores, serà rebuda oficialment i es pronunciaran els parlaments. Des d’allà es farà tot un recorregut per la zona de vianants amb una aturada a la plaça de la Pagesia, per fer algunes actuacions, i tot seguit es continuarà fins la plaça de Jaume Balmes on s’encendrà la foguera de Sant Joan i les entitats participants faran més exhibicions.

Es preveu que a l’igual que l’any passat les diferents entitats que facin revetlla puguin venir a buscar una flameta del fanal per encendre els petards de la seva revetlla.

La flama servirà, lògicament per encendre la foguera que hi haurà a la plaça de Jaume Balmes i així , “fer arribar la Flama de Sant Joan a tots els racons de Gavà i incrementar la presència de gent al voltant de la foguera”. La festa seguirà amb música i ball.

Diverses revetlles populars

A l’igual que l’any passat, s’han previst 4 revetlles populars a diferents barris de la ciutat. La de la plaça Jaume Balmes, amb sopar, música i encesa de foguera que està organitzada per la UME, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Cultural. Novament  també hi haurà festa a la Torre Lluc amb la Casa de Andalucía, GavàDance i les associacions de veïns de les Colomeres i d’Ausiàs Marc, i com és tradició els barris de Burguers i d’Àngela Roca també estaran de celebració tota la nit.