Gavà celebrarà el II Tast de calçots

Gavà celebrarà el II Tast de calçots, el dissabte 10 de març. L’activitat tindrà lloc a la plaça Major, de 10 a15 hores, i consistirà en un punt d’exposició i venda de productes agrícoles de proximitat de la mà d’alguns dels pagesos del Mercat de Pagès, sota el paraigües de l’Agropecuària de Gavà. Al mateix temps, quatre restauradors de l’Agrupació de Restauradors de Gavà (Anhel, Major 36, Ermita de Brugues, Jellyfish) oferiran la possibilitat de tastar unes tapes elaborades en base al calçot.

A més, a les 12 hores, se celebrarà el II Concurs de Salsa de Calçots de Gavà, amb, aproximadament una desena de participants que competiran per veure qui fa la millor salsa. El veredicte l’emetrà un jurat seleccionat Mercat del Centre, que és qui organitza aquesta activitat concreta.

Des de la organització precisen que “amb aquest proposta es vol posar en valor la necessitat que el desenvolupament local sigui equilibrat i que permeti seguir gaudint de les tradicions en un context privilegiat i ple de recursos amb un gran valor, sense deixar de banda les noves tendències i mercats”.

El tast de calçots, que també compta amb el suport de l’Ajuntament, vol ser una mostra dels productes de qualitat de la nostra ciutat i de l’esforç dels seus professionals per promocionar i donar a conèixer la riquesa del nostre territori incentivant que vinguin visitants i gaudeixin de propostes gastronòmiques, com aquesta. Es tracta d’apostar pels productes locals i de proximitat per ajudar a sensibilitzar en el consum de productes km0.