Gavà, ciutat del Manga per un dia
Gavà, ciutat del Manga per un dia (FOTO:@jaimeherraiz)

Gavà ha celebrat aquest diumenge la primera edició del Sakura Fest, i ho ha fet, segons la organització, amb una “molt bona xifra de participació”. La plaça Major, la Casa Gran i el seu entorn es van convertir per un dia en epicentre del Manga i la cultura japonesa.

El festival també va comptar amb la presència de persones clau en el doblatge en català de sèries d’anime, i un dels seus punts forts va ser, una exhibició de grafitis, K-pop, exhibició d’Idol, concurs de Cosplay, concerts i diferents xerrades. També es va poder participar en els diferents tallers, com un d’escriure el nom en japonès, o un karaoke.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gavà, Alba Riba assenyalava que l’objectiu del festival és “esdevenir un punt de trobada pels amants de la cultura otaku”, i posa en valor la importància que té el fet que sigui “el primer festival otaku que es fa a Gavà i també el primer que es fa al Baix Llobregat de manera local, així que pensem que podem ser referents en aquesta temàtica”. En aquest sentit, Riba destaca que “la nostra voluntat és donar suport a tot el moviment de cultura otaku, que creiem que té la capacitat de treure al carrer a les persones joves i que pot apel·lar a molt públic i, per tant, pot posar la ciutat la ciutat de Gavà en el centre d’aquest tipus de cultura”.

Concert de Younenki