Gavà comdemna la violència envers les dones
Acte central de la programació preparada al voltant del 25N

Amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, ahir a la tarda va tenir lloc l’acte de ciutat a la plaça Major.

A Gavà l’eix de la programació preparada per l’Ajuntament amb diferents entitats i col·lectius ha estat la violència psicològica.

L’acte d’ahir va començar amb la projecció d’un vídeo en el qual les alumnes de les Escoles Núria, la psicòloga de l’Associació de Dones Clara Campoamor i dones usuàries del Siad reflexionaven sobre la violència psicològica des de la seva experiència.

L’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez va manifestar que l’Ajuntament ha volgut posar l’atenció a la violència psicològica ja que és la primera escala d’una violència que creix i que pot convertir-se en física i arribar fins i tot a l’assassinat de una dona només pel fet de ser-ho”. L’alcaldessa va destacar que “Gavà és una ciutat solidaria i sensible que condemna aquesta xacra i que posa mitjans per lluitar: les dones tenen a Gavà uns recursos i el compromís de que continuarem treballant per acabar amb aquesta xacra que atempta contra els drets de les dones i per tant contra el drets humans”.

Tres psicòlogues especialitzades en atenció a les dones van donar lectura a un manifest en el qual denunciaven que “les agressions, les violacions, els assassinats, els feminicidis, en grup o individuals, a casa, al carrer, a l’escola, a la feina, en grups religiosos, institucions o partits polítics no són fets aïllats, els violadors i assassins responen a un mandat patriarcal”. El manifest assenyalava també que “els agressors, els violadors i els assassins ho són independentment del seu origen, procedència, classe social i nivell i acadèmic” i acabava posant en valor “la força, el coratge i la valentia de les dones supervivents, de les dones que han estat assassinades, de les dones que han trencat el silenci i de les dones que lluiten cada dia: no esteu soles germanes, el feminisme és imparable, si ens toquen a una ens toquen a totes”.

L’acte va finalitzar amb la lectura dels noms de les dones assassinades per violència masclista al llarg de 2019. Un maniquí cobert amb un llençol recordava a les dones assassinades, els seus noms es van il·luminar amb espelmes.