Gavà commemora el 25N amb un acte de ciutat
Gavà commemora el 25N amb un acte de ciutat

Gavà es va sumar, dissabte, al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb un acte de ciutat a la plaça Major on alumnat de les Escoles Núria va muntar una performance amb 52 parells de sabates vermelles en record al nombre de víctimes mortals oficials comptabilitzades en el que portem d’any, els noms de les quals també van ser llegits en veu alta per tres estudiants del col·legi Immaculada Concepció. La trobada també va comptar amb la participació de l’Escola de Ball del Muro amb una coreografia i la interpretació d’una peça a trompeta i saxo a càrrec de l’America Lake Music.

Estudiants del col·legi Immaculada Concepció van llegir el nom de les víctimes
Interpretació d’una peça a trompeta i saxo a càrrec de l’America Lake Music
Integrants d’El Muro van fer una escenografia

El manifest, que en aquest ocasió van llegir dos homes del Fòrum G3 de la Gent Gran, va refermar l’existència de la violència masclista posant en evidència que “no és comparable ni equiparable a la domèstica ni per les motivacions ni per les dimensions i denunciant que el patriarcat més reaccionari vulgui destruir, negar i banalitzar la violència i els avenços assolits en matèria d’igualtat”.

El text defensava “la complicitat masculina” i interpel·la els homes perquè “denunciïn comportaments inacceptables, discriminacions o menyspreus”. També s’assegurava que “la lluita contra la violència masclista és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat perquè aquest és un dels principals problemes de seguretat pública al món”.

Dos homes del Fòrum G3 de la Gent Gran van llegir el manifest

L’alcaldessa Gemma Badia va expressar la importància de celebrar aquest acte “ple d’emoció perquè aquesta xacra ens pot tocar d’aprop i és molt greu” i sí bé creu que “aquests gestos simbòlic s’han de fer, per davant calen accions reals per protegir les víctimes i oferir-los tot l’ajut perquè puguin alliberar-se de l’entorn del maltractador”.

Badia assegura que el nombre de denuncies que ascendeix a 186.000 a Espanya “és esfereïdor” i si bé “amb les noves lleis les condemnes són més fermes calen més canvis per definir altres violències i que els joves tinguis clares les línies vermelles que no es poden travessar. Enguany amb el lema ‘ Prou Excuses’ que ha centrat el nostre programa d’actes volem deixar clar que no es poden banalitzar determinats comportaments ni perdonar allò que no té perdó. Cal denunciar i aturar-ho per evitar més morts, que són l’expressió més greu de la violència masclista”.

D’altra banda, diumenge Gavà també va estar present en la X Marxa contra la Violència Masclista del Baix Llobregat, inclosa la colla de Gegants i Gegantons, una caminada que va partir de Cornellà amb arribada a Sant Feliu de Llobregat.